hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'daki doçent cinayetinin kan donduran ayrıntıları

    Konyadaki doçent cinayetinin kan donduran ayrıntıları
    expand

    Konya Selçuk Üniversitesi'nde yaşanan korkunç cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet G., Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i nasıl katlettiğini anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konya'da Selçuk Üniversitesi’nde görevli iki öğretim üyesinden Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç.Dr. Celalettin Öztürk’ü boğazını keserek öldürmesinin altından 'aynı kadına aşk' çıktmıştı. Prof. Dr. Ahmet G., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmış, iki öğretim üyesiyle ilişkisi olduğu öne sürülen sekreter Asuman S. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

    Laboratuvardaki bıçağı kullanmış!
    Selçuk Üniversitesi'nde yaşanan cinayetin ayrıntıları çıkmaya devam ediyor. Mühendislik Fakültesi'ndeki odasında Çevre Mühendisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, boğazından bıçaklayarak öldüren Kimya Mühendisi Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G.'nin, bıçağı daha önce laboratuvarlarda deneylerde hortumları kesmek için kullandığı ortaya çıktı.

    Sekreter Asuman S. ile 2 yıldır birlikte olduklarını ileri süren Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in, sekreterle ilişkisini öğrenip, kendisini rezil edeceği yönünde tehdit ettiğini öne sürdüğü öğrenildi. Prof. Dr. Ahmet G., ifadesinde, "Benim, Asuman S.'nin cep telefonuna gönderdiğim mesajları görüp, kayıt etmiş. Sonra bana gelip, durumu eşime, YÖK'e, çevreme anlatacağını söyledi. Bu nedenle yaklaşık 1 aydır psikolojim bozulmuştu. Geceleri uyuyamıyordum. Olay günü de Asuman S., bana gelip, Celalettin Özdemir'in, mesajları YÖK'e ve eşime ileteceğini söyledi. Bunun üzerine ben, Özdemir'in odasına gittim. Asuman S.'de arkamdan geliyordu. O, odanın dışında durdu. Ben Celalettin Özdemir ile konuşmak istedim. Ancak, beni yine rezil edeceğini söyleyince tartışmaya başladık. Bu sırada dışarıda duran Asuman, kapıyı üstümüzden kilitledi. Bende sinirlerime hakim olamayıp, laboratuvarlarda hortum kesmek için kullandığım, bıçağı Özdemir'in karnına sapladım. Sonra 'Beni Öldürüyorlar' diye bağırmaya başladı. Bende bıçakla boğazını kestim. Kapıyı vurup, açmak isteyenlerin olduğunu fark ettim. Önlüğüm, kan içindeydi çıkarttım. Özdemir'in ceketini giydim. Kanlı önlüğümü de koltuğumun altında saklayıp, pencereden çıkıp odama gittim." dediği öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow