hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lice ve Ergani'de PKK operasyonu

    Lice ve Erganide PKK operasyonu
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçe merkezinde bugün PKK/KCK'ye yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 2 Kalaşnikof marka tüfek ile çok sayıda mühimmat ve yasadışı materyal ele geçirildi. Ergani'de düzenlenen operasyonda da 7 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lice İlçe merkezinde bugün sabaha karşı saat 05.30 sıralarında polisin yaptığı operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan B.S. ve B.Ö. yakalandı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile birlikte yasadışı materyalin de ele geçirildiği açıklandı.

    Lice'de 4 asker şehit oldu

    Silvan ve Lice ateş çemberine döndü; OHAL dönemi manzaraları

    Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar ifade edildi:

    "Lice ilçe merkezinde PKK-KCK terör örgütünün ilk eylemlerini bahane ederek 14.08.2015 akşam saatlerinden 18.08.2015 günü akşam saatlerine kadar devam eden sokak olaylarında ve diğer muhtelif saldırılar sonrasında yapılan istihbari çalışmalar neticesinde 21.08.2015 günü saat 05.30'da Lice İlçe merkezinde 6 ayrı adrese yönelik operasyon düzenlendi. 21.08.2015 günü sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda 9 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan (B.Ö.) ve hakkında 4 ayrı suçtan yakalama kararı bulunan (B.S.) yakalandı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 2 AK-47 Kalaşnikof uzun namlulu tüfek, 4 boş şarjör, 39 fişek, 2 kar maskesi, 1 çift eldiven, 2 bandana, 1 çift mekap ayakkabı, 1 asker tipi palaska, 1 bayan şalvar, 1 erkek gömleği ele geçirildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam etmektedir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergani'de de operasyon: 7 gözaltı

    Lice'den sonra Ergani ilçesinde polisin PKK/KCK'ya düzenlediği operasyonda da 1 ruhsatsız tüfek, çok sayıda örgütsel döküman ile 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

    "Ergani ilçe merkezinde PKK/KCK terör örgütünün özerklik ilanı ve güvenlik kuvvetlerine karşı muhtemel silahlı eylemlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan operasyonlarda 7 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Konu ile ilgili diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmakta olup, gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili tahkikata başlandı. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin önlenmesine ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde devam etmektedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow