hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lice'deki çatışmada ölen Teğmen Hubeyib Turan toprağa verildi

    Licedeki çatışmada ölen Teğmen Hubeyib Turan toprağa verildi
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonun ardından çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Jandarma Teğmen Hubeyib Turan'ın cenazesi, memleketi Tokat'ta toprağa verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Tokat Devlet Hastanesi morgundan alınarak Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Cenazeye Turan'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Tokat Valisi Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat milletvekilleri, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Lice'de şehit sayısı 4'e yükseldi

    Silvan ve Lice ateş çemberine döndü; OHAL dönemi manzaraları

    Teğmen Hubeyib Turan'ın babası Halit Turan ile kız kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü ve fotoğrafını öptü. Oğlunun tabutu başında konuşan baba Halit Turan, "Bütün Türkiye gurur duysun. Bir evladım vardı bunu ben şehit verdim. Seve seve verdim gitti. Kendisi de bu işe aşıktı. Allah mekanını cennet etsin. Vatan sağolsun. Herkes çatlasın. Düşman çatlasın. Bu gurur bana yetti. Ömrümün sonuna kadar bu gurur yeter bana" dedi.

    İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Turan'ın cenazesi, Efeköy'de toprağa verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow