hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Madencinin iddiası Bakan Çelik'i şaşırttı!

    Madencinin iddiası Bakan Çeliki şaşırttı
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Soma'daki maden faciasında 14 kişiyle en fazla kaybı veren İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler köyünü ziyaret etti. Köylülerle sohbet eden Bakan Çelik, ocakta çalışan işçileri dinledi. İşçilerden biri iki-üç haftadan bu yana madenden sıcak kömür çıktığını, ancak ilgilenen olmadığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Köseler köyü 14 cenazesini toprağa verdi. Her evin taziye evine dönüştüğü köyü Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de ziyaret etti. Evleri tek tek gezdi. Baş sağlığı dileklerini iletti.

    Bazı aileler Çelik'e daha önceki kazalardan sonra verilen sözleri hatırlattı. Tedbir alınmadığı için sitem etti:

    "Bakanım orası öyle de yıllardan beri hep, 'halledeceğiz, gözünün yaşına bakmayacağız' deniyor. 3-4 sene önce tedbirler alınsaydı da bu olay yaşanmasıydı daha iyi değil miydi? Biz ekmek değil, ana-baba istiyoruz. Arkamızda destek istiyoruz. Her şey olup bittikten sonra bizi yönetenler, 'halledeceğiz' diyor. Sadece sizin hükümet değil. Gelen hükümetler aynı."

    Ve bir işçinin iddiası Bakan Çelik'i bile şaşırttı. Madende 2.5 yıldır çalıştığını söyleyen 23 yaşındaki Mustafa Gülenç, 2-3 haftadır madenden sıcak kömür çıktığını. Ancak ilgilenen olmadığını ileri sürdü.

    İddia üzerine şaşıran Çelik, maden işçisinin sözerini not aldı, araştıracaklarını söyledi.

    Çelik, "Allah allah, bunları bir not alsanız ya. O zaman yangın aşağıdan çıktı demek ki. Çok farklı bir şey bu" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow