hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye Bakanı açıkladı: Saray+uçak 1.8 milyar TL

    Maliye Bakanı açıkladı: Saray+uçak 1.8 milyar TL
    expand

    Maliye Bakanı Şimşek, yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın 1 milyar 370 milyon, alınan uçağın maliyetinin ise 410 milyon TL olduğunu açıkladı. Saray için Başbakanlık tarafından 963 milyon lira harcandığını kaydeden Şimşek, 2015 bütçesinden ise 300 milyon liralık ödenek ayrıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı yeni hizmet binasının toplam maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğunu, ödemesinin Başbakanlık bütçesinden yapıldığını açıkladı.  

    Şimşek’in önceki gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verdiği bilgilere göre Yeni Cumhurbaşkanlığı binası için şimdiye kadar Başbakanlık tarafından 963 milyon lira harcandı, 2015 bütçesinden ise 300 milyon liralık ödenek ayrıldı.

    İşte merakla beklenen yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı

    Dünyada liderler kaç paralık uçaklara biniyor?

    Şimşek, Türkiye’nin yeni aldığı TC-TUR kuyruk tescilli uçağın maliyetinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:   “Söz konusu uçak geniş gövdeli, uzun menzilli Airbus A330-200 tipi TC-TUR tescilli uçak olup halihazırda devlet erkanı tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Uçak, Türk Hava Yolları aracılığıyla satın alınmış olması ve henüz devrinin yapılmamış olması nedeniyle şimdiye kadar bütçeden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu yıl içinde Başbakanlık bütçesinden ödeme yapılması planlanmaktadır. Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolardır.” Şimşek’in dolar üzerinden verdiği uçak bedeli 410 milyon TL’ye denk geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Soma faciasında savcının istediği ceza

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow