hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa AK Parti'deki o isim istifa etti

    Manisa AK Partideki o isim istifa etti
    expand

    Manisa'da 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı paylaşımdan iki yıl sonra AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu'nda yer alan Avukat Muzaffer Esenkaya, istifa ettiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın 31 Ocak'taki 5'inci Olağan İl Kongresi'nde yeni başkan seçilen Avukat Zülfikar Gürcan'ın yönetim kurulu listesinde yer alan Avukat Muzaffer Esenkaya, parti içinde tartışmalara neden oldu. Avukat Muzaffer Esenkaya'nın Manisa'da 2013 yılı Haziran ayındaki Gezi Parkı eylemleri sırasında bir fotoğrafıyla birlikte "Gezi Parkı için direniş. Manisa'dan sonra İzmir'de de direnişe destek olduk? Şimdi de şerefine Tayyip? RAKIma dokunmazsın, gücün yetmezki" paylaşımı AK Parti tabanından tepki çekti. Bunun üzerine Esenkaya, önce sosyal medya üzerindeki hesabını dondurdu. Bugün de yazılı açıklama yapan Esenkaya, istifasını duyurdu.

    Gezi eylemcisi avukat AK Parti'de yönetici oldu

    Esenkaya açıklamasında şöyle dedi:

    "Son yapılan Manisa AK Parti Olağan İl Kongresi'nde Zülfikar Gürcan'ın listesinden il yönetim kuruluna seçildim. Sayın Başkanımızın daveti üzerine gelmiş olduğum AK Parti'ye hizmet etmek istedim. Geçmiş hayatımda AK Parti çizgisinden uzak olmama rağmen hiçbir Gezi eylemine, direnişine iştirak etmedim. Buna rağmen gerek yerel gerek ulusal medyada hakkımda çıkan asılsız ithamlar karşısında çok derin bir üzüntü içerisindeyim. Bundan sonraki süreçte mensubu olduğum AK Parti'ye ve İl Başkanımız Zülfikar Gürcan'a zarar vermemek için ve bazı art niyetli yaklaşımların da önünü kesmek adına AK Parti'deki siyasetime yönetici olarak değil bir nefer olarak devam edeceğim. Önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde hiç şüphesiz herkesten daha fazla çalışıp AK Parti'nin güçlü bir şekilde tekrar iktidara gelmesi için gerekli gayreti göstereceğim."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boydak Holding işçileri iş bıraktı, eylemde

    Davutoğlu'ndan YÖK'e harç talimatı 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow