hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa Valiliği'nden gösteri yasağı

    Manisa Valiliğinden gösteri yasağı
    expand

    Manisa Valiliği dün olaylı biten yürüyüşün ardından, bugün ilçeye yapılması beklenen tüm gösteri, protesto ve yürüyüşlerini yasakladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manisa Valisi Savaş, bu yasakların nedenini açıkladı.

    Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Herkesin hassas olması gereken bir dönem. Dün itibariyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerini ikinci bir emre kadar Soma ilçesinde yasaklama kararı aldık. Saygı gösterilmeli. İfade özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilmemeli. Toplumsal gerginliğin ve kamunun genel huzurunun onarılmayacak derecede bozulmaması için alınmış bir tedbir olarak değerlendirilmeli. Sadece provokasyon amaçlı buraya gelip, bir takım faaliyetlere girişen, toplumun huzurunu bozucu insanların tepkisini çekecek nitelikteki faaliyetlere de müsaade etme imkanımız yok" dedi.

    Soma'daki maden kazası ve sonrasında yaraların sarılmasına katkı sunan tüm kuruluşlara teşekkür eden Savaş, "Güven ortamının genel bir istek olduğu bu ortamın korunması için sadece güvenlik birimleri değil, meslek örgütleri, sivil toplum örgütlerinin, vatandaşların ortak bir hükümlük hissettiklerini değerlendirdik. 301 vatandaşımızın Soma ilçesinde ki madende hayatını kaybetmiş olması gerçeği, bizim yüreğimizi en derin şekilde sızlatırken, bunun suiistimal edilmesi Soma'nın bütün kesimleri tarafından kabul edilemeyeceği toplantıya katılan arkadaşlarım adına ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

    Sağduyu çağrısında bulunan Vali Savaş, "Birinci öncelik, sağ olma ümidiyle birlikte madende bulunan vatandaşlarımızı çıkarmaya yoğunlaştığımız bir dönemde, bu faaliyetleri aksatacak, toplumda gerilimi yükseltecek nitelikteki faaliyetlere müsamaha gösterilemez. Önceleri ikna yoluyla ifade etmek yolunu izlerken, gerilimi artıran suiistimal eden grupların ilçemize yönelmesi ile birlikte bir takım kısıtlamalar getirdik. Herkesin hassas olması gereken bir dönem. Dün itibariyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerini ikinci bir emre kadar Soma ilçesinde yasaklama kararı aldık. Saygı gösterilmeli. İfade özgürlüğünün kısıtlanması olarak değerlendirilmemeli. Toplumsal gerginliğin ve kamunun genel huzurunun onarılmayacak derecede bozulmaması için alınmış bir tedbir olarak değerlendirilmeli. Sadece provokasyon amaçlı buraya gelip, bir takım faaliyetlere girişen, toplumun huzurunu bozucu insanların tepkisini çekecek nitelikteki faaliyetlere de müsaade etme imkanımız yok. Duyarlılık nedeniyle Soma halkımıza teşekkür ediyorum. Provokasyonlar konusunda daha duyarlı olacaklarına da inanıyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow