hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmara Üniversitesi öğrencilerinden suç duyurusu

    Marmara Üniversitesi öğrencilerinden suç duyurusu
    expand

    Geçtiğimiz hafta Marmara Üniversitesi'ne çıkan olaylar sırasında darp edildiklerini iddia eden öğrenciler, üniversite rektörlüğü, üniversitedeki polis ve özel güvenlik görevlileri hakkında gerekli güvenlik önlemleri almadığı gerekçesiyle "Görevi ihmal" suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencilerin avukatı,  olayların ardından saldırıya uğrayan öğrenciler hakkında "polise mukavemet" ve "Kamu malına zarar vermek" suçlarından savcılık soruşturması başlatıldığını söyledi.  

    Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı C Kapısı önünde toplanan yaklaşık 20 Marmara Üniversitesi öğrencisi, "Yargılamalarınız tutuklamalarınız bizi asla yıldıramaz" şeklinde pankart açarak, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Satır dışarı, bilim içeri" şeklinde slogan attı.

    Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Esra Binici, Marmara Üniversitesi'nde başta Kürt öğrenciler olmak üzere tüm muhalif öğrencilere saldırılar gerçekleştiğini belirterek, "Bu saldırıların şiddeti her geçen gün artmaktadır. Fikirlerinden ötürü ayrımcılığa uğrayan öğrenciler polis tarafından fişlenmekte ve fişlenen öğrenciler ülkücü öğrenciler tarafından bıçaklı hatta satırlı saldırılara uğramaktadırlar. Ancak ne yazık ki saldırıyı gerçekleştirenler değil, saldırıya maruz kalan öğrenciler soruşturmalara konu olmakta, yargılanmakta ve rektörlük tarafından üniversiteden uzaklaştırılmaktadır. Biz Marmara Üniversitesi öğrencileri bu karanlığı bilimin ışığıyla aydınlatıncaya ve üniversitemizi bir bilim yuvası haline getirinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

    "Öğrencilerin can güvenliğinden endişe duyuyoruz"

    Öğrencilerin avukatı Veysi Eski ise son bir yıl içerisinde Marmara Üniversitesi'nde satırlı saldırılar olduğunu ifade etti. Satırlı saldırı yapanlar hakkında işlem yapılmadığını kaydeden avukat Eski, "Saldırıya maruz kalan öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı. Göztepe Kampüsü'ndeki öğrencilerin can güvenliğinden endişe duyuyoruz. Saldırıya uğrayan öğrenciler, gerekli sorumluluğunu yerine getirmeyen rektörlük ve güvenlik güçleri hakkında suç duyursunda bulunacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow