hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marquez, son bir roman daha mı bıraktı?

    Marquez, son bir roman daha mı bıraktı
    expand

    Kolombiyalı efsane yazar Gabriel Garcia Marquez'in ölümü tüm dünyayı yasa boğdu ancak Buenos Aires edebiyat çevrelerinde Garcia Marquez'in ölmeden önce okurlarına son bir roman bıraktığı konuşuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ağustos'ta Görüşürüz" başlığı taşıdığı söylenen eseri Garcia Marquez son günlerinde tamamlamış, eğer söylentiler gerçekçe kitap ağustos ayında piyasaya çıkacak.

    Garcia Marquez son romanında her sene 16 Ağustos günü annesinin mezarının bulunduğu Karayiplerde bir adayı ziyaret eden 53 yaşındaki Ana Magdalena'nın öyküsünü anlatıyor.

    28 sene boyunca eşine sadık olan Maria annesinin mezarını ziyaret ettiği bir 16 Ağustos günü kaldığı otelde birisiyle karşılaşır ve geceyi onunla tamamlar.

    Adam ayrılmadan önce komodine bir bilet bırakarak odadan çıkar.

    Garcia Marquez'in 1999'da bir konferansta okuduğu ancak asla yayımlanmayan kitabının diğer bölümleri bilinmiyor.

    Ancak kitabın Ana Magdelana'yı anlatan beş bölümden oluşacağı söyleniyor.

    "Ağustos'ta Görüşürüz"ün ilk satırları şöyle başlıyor:

    "Her 16 Ağustos günü, Ana Magdalena Bach kendisini annesinin gömülü olduğu mezarlığa götürecek feribota binerdi. Orada taşlarını temizlediği mezarın üzerin birkaç çiçek bırakıp dua okuduktan sonra kendisini eve götürecek gemiye binmeden akşam yemeğinde bir kadeh attığı ve birkaç saat dinlendiği -turizm furyasının yükselttiği daha lüks ve modernlerinin varlığına rağmen hep aynı- otele yönelirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    28 sene boyunca hep böyle yaptı, hayatı boyunca sahip olup evlendiği tek adamla yaptığı gibi. Ancak bu son ziyaretinde, buzlu ve sodalı cinini yudumladğı otelinde melez bir kız tarafından söylenen Debussy'nin “ay ışığıö sonatının ezgileri fonda çınlarken, Ana Magdalena'nın gözüne biraz rustik görünümlü utangaç bir adam çarptı ve Ana ikinci kez bile düşünmeye gerek duymadan birlikte bir kadeh içmeye davet etmek üzere adamın masasına yöneldi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow