hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maslak 1453'teki ölüm protesto edildi

    Maslak 1453teki ölüm protesto edildi
    expand

    Ağaoğlu Maslak 1453 İstanbul şantiyesinde demir direğin başına düşmesi sonucu hayatını kaybeden tesisatçı Hakan Tek'in ardından 2 gün yas ilan edilen şantiyede işçiler, protesto gösterisi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şantiye alanında toplanan bir grup işçi, sloganlar attı.

    Pankart açan işçilere Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İstanbul İl Örgütü de destek verdi. 

    Yetkililere tepkili olan işçiler, gerekli iş güvenliği tedbirlerinin alınmadığını söyleyerek Hakan Tek'in ölümünün ardından inşaat yetkililerinin kendileriyle görüşüp herhangi bir açıklama yapmadıklarını dile getirdi.

    Bir işçi, “Cenaze 4-5 saat yerde kaldı, Ağaoğlu'ndan hiçbir yetkili gelip te cenazeye bakmadı. Sadece işçiler kendi çabasıyla yeleklerini çıkarıp cenazenin üstünü kapattılar" dedi.

    Ambulansla işçinin cenazesinin arasındaki mesafenin 2 dakika olmasına rağmen ambulansın gelmediğini iddia eden işçi, “Sonradan öğrendik ki ambulans şoförü şantiye dışında yemek yemeye gitmiş. 5 saat sonra gelip cenazeyi alıp götürdüler" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayın yaşandığı andan beri yetkililerin kendilerine gelip bir açıklama yapmadığını söyleyen işçiler, "Sadece taşkınlıkları önlemek için 2 gün boyunca yas ilan ettiler bir de gelip kurban kestiler. Hakan Tek öldükten sonra kurban kestiler bu Hakan Tek'in kurbanı mı? Can gittikten sonra kurban kessen ne kesmezsen ne" diye konuştu.

    Başka bir işçi ise hayatını kaybeden işçi Hakan Tek'in kırılan baretinin olaydan sonra kaybedildiğini, olay yerine yeni, sıfır bir baretin konulduğunu iddia etti ve “Neymiş adam baretini takmadığı için iş kazası oldu diyecekler. Ölen kişiyi suçlu çıkaracaklar. Neymiş ekipmanla çıkmamış diyecekler" dedi.

    SDP  il örgütü adına yapılan açıklamada ise,  “Bir işçi ölür, 2 bin işçi iş bırakır. Ölümlerin üstü 'yas' ilan ederek kapatılamaz. Yapılması gereken güvenceli iş koşullarının yaratılıp taşeron sisteminin tümüyle ortadan kaldırıldığı, işin değil işçinin sağlığı ve güvenliğinin denetiminin düzenli yapıldığı, doğa tahribatının söz konusu dahi olamayacağı kamusal işletmeler kurmaktır. Taşeron firmalarla çalışan madenler, inşaatlar ve işletmeler kapatılmadıkça, devlet cinayete ortak olmaya devam edecektir" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow