hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis'te Zafer Çağlayan gerginliği

    Mecliste Zafer Çağlayan gerginliği
    expand

    AK Parti milletvekilleri, 4 eski bakanla Meclis Genel Kurulu’ndan önce genel merkezde kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Bu toplantı, haklarında soruşturma önergesi verilen dört eski bakanın ilk savunma yeri oldu. Bakanlar, tek tek söz alarak kendilerini savundular. Zafer Çağlayan'ın konuşması sırasında Meclis'te gerginlik çıktı. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, görüşmeye, 10 dakika ara verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı.
     
    Genel Kurul'da konuya ilişkin söz alan Zafer Çağlayan, "Konuşsunlar çok fazla aldırış etmiyorum.  Dakikalardır konuşuyorlar" dedi. Diğer milletvekillerinin sık eleştirilerde bulunması üzerine Çağlayan konuşmasını devam ettiremedi. Bunun üzerine, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, görüşmeye, 10 dakika ara verdi.

    "Allah rızası için içim kurudu"

    Milletvekillerinin eleştirilerine cevap veren Akşener, "Allah rızası için içim kurudu. Bir karar alınıp getirilseydi, onu uygulayabiliyorduk. Ama bir soruşturma komisyonu kurulduktan sonra, Meclis'e geldiğinde konuşma sınırsız. Şu anda benim böyle bir imkanım yok. Sayın Tanal, bana karşı bu konuşmanız hiç hoş değil. İzam ettiğiniz kişi benim. Farkında değilsiniz. Sayın Çağlayan maalesef böyle bir imkanım yok. Tamam bir şey demiyorum. Tamamdır, 10 dakika konuşacak. Allah rızası için. Rica ediyorum 10 dakikası var konuşacak. Niye itiraz ediyorsunuz onu anlamadım" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow