hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Ali Şahin: "Fire değil"

    Mehmet Ali Şahin: Fire değil
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasına ilişkin, AK Parti'den "fire verildiği" yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine Şahin, bunun fire olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Partisinin il başkanlığı istişare toplantısına katılmak için Karabük'e gelen Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Dört eski bakan hakkındaki Yüce Divan oylamasına ilişkin AK Parti'den "fire verildiği" yönündeki değerlendirmelerin sorulması üzerine Şahin, bunun fire olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

    Bir siyasi partinin birlikte hareket etme kararına rağmen bazı üyelerin farklı tutum sergilemesine "fire" denilebileceğini belirten Şahin, "Soruşturma raporunun değerlendirildiği, görüşüldüğü bir toplantıydı. Muhalefet partilerinin vermiş olduğu önergenin oylamasıydı. Dolasıyla hiçbir siyasi parti bu konuda grup kararı alamaz, bağlayıcı karar uygulayamaz. Biz böyle karar almadık ancak muhalefet partileri bağlayıcı karar aldı ama biz Anayasa İç Tüzüğü'nü bağlayıcı şekilde, milletvekili arkadaşlarımızın özgür iradeleriyle
    hareket etmeleri konusunda demokratik irade ortaya koyduk. Bunu fire olarak değerlendirmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih'te halıya sarılı ceset bulundu

    Şahin, soruşturma önergesini veren, soruşturma komisyonunu kuran parti olduklarına dikkati çekerek, partilerine mensup 4 eski bakan arkadaşlarıyla ilgili komisyonu "gerçekler ortaya çıksın" düşüncesiyle kurdurduklarını ifade etti.

    Mehmet Ali Şahin, firenin sebebini saate ve Bakara Suresi'ne bağladı

    "AK Parti olarak bizim için bu süreç tamamlanmıştır"

    Komisyonda bulunan herkesin hukukçu olduğunu, birçoğunun yargıda önemli görevler ifa ettiğini anlatan Şahin, şu görüşleri dile getirdi: "Bunlar tamamen hukuka göre hareket edip rapor hazırladı. 4 eski bakan
    arkadaşın sevkine yetecek nitelikte delil elde edilememiş olması sebebiyle 'Yüce Divana sevkine mahal yoktur' şeklinde karar verildi. Bu rapor parlamentoda görüşüldü. Tabii ki oylama gizli yapılıyor. Milletvekili arkadaşlarımız kendi vicdanlarıyla kapalı mekanda oylarını kullandı. Yüce parlamento tarafından Yüce
    Divana sevkine gerek görülmedi. AK Parti olarak bizim için bu süreç tamamlanmıştır."

    Fatih'te halıya sarılı ceset bulundu

    Parti olarak konuya hukuki yaklaştıklarını ama maalesef muhalefet partilerinin konuyu siyasi sorun gördüğünü aktaran Şahin, "Siyasi anlayışla yaklaştılar. Hala da bu anlayışlarını devam ettiriyorlar. Süreç bizim için, parlamento için bitmiştir. Şimdi önümüze bakıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Her zaman avuçlarını yaladılar"

    Şahin, 4 eski bakanla ilgili söylediklerinin muhalefet tarafından farklı değerlendirildiği ve partisinde bölünmeler olduğu şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: "Muhalefet, AK Parti kurulduğu andan itibaren 'birbirine düşsünler, kendi aralarında çekişme olsun, hizipler çıksın, dolayısıyla bu parti birliğini ve beraberliğini kaybetsin' temennisi içinde. Her zaman avuçlarını yaladılar, yine de yalamaya devam edecekler. AK Parti, kurulduğu andan itibaren birliğini, beraberliğini, bütünlüğünü devam ettiriyor. Bundan sonra da devam ettirecek çünkü biz bu millete hizmet için yola çıktık. Yolumuza kenetlenmiş devam edeceğiz."

    YÖK müjdeyi verdi: 40 bin ek kontenjan

    Şahin, 2003'teki görüşmelerde bazı arkadaşlarının aleyhte oy kullandığını, Irak tezkeresinin geçmediğini, o zaman da partinin dağılacağını söyleyenler olduğunu anımsatarak, AK Parti'nin parçalanmadığını, aksine daha çok kenetlenerek yoluna devam ettiğini kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Kurşun asker" benzetmesi yapan Şahin, "Kendi milletvekillerinin kurşun asker gibi davranmalarını hep bekledikleri için muhalefet partileri, bizim de arkadaşlarımızın kurşun asker gibi davranmalarını bekliyorlar. O nedenle bu eleştirileri ciddiye almıyoruz" dedi.

    "Firelerin yolsuzlukla ilgili yok" demişti

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, daha önce yaptığı açıklamada Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış için AK Partinin fire vermesini 700 bin liralık saate ve Bakara Suresi'ne bağlamış, "Firelerin yolsuzlukla ilgisi yok. Tepki oylarıdır onlar. 700 bin liralık saate ve Bakara suresine tepki olaylarıdır" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow