hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Görmez: Üniversiteyle mabedi ayırırsanız...

    Mehmet Görmez: Üniversiteyle mabedi ayırırsanız...
    expand

    Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl Üniversitesi kampüsü içerisindeki cami açılışına katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, üniversite ile mabedlerin içi içe olması gerektiğini belirterek, "Cami kalbin, üniversite toplumun, milletlerin aklını besler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bingöl'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali İbrahim Taşyapan, Belediye Başkanı Yüzel Barakazi ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'ı ziyaret etti. Daha sonra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile buluşan Görmez, Bingöl Üniversitesi kampüs alanında yapımı tamamlanan caminin açılış törenine katıldı.

    Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'nin yeni üniversiteler arasında hızla geliştiğini, kente büyük katkılar sunduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, cami ve üniversitenin tarih boyunca birbirinden ayrılmaz iki önemli müessese olduğunu belirterek şöyle konuştu:

    "Birisi toplumların, milletlerin aklını besler, aklın önünü açar, birisi de kalbin önünü açar. Üniversiteyle mabedi ayırdığınız zaman, akılla kalbi ayırırsınız. Üniversiteyle mabedi birbirinden ayırdığınız zaman, vahiyle aklı birbirinden ayırmış olursunuz. Üniversiteyle mabedi birbirinden ayırdığınız zaman, kitabın ayetleriyle kainatın ayetlerini birbirinden ayırmış olursunuz. Tabiatta, kainatta ve insanda bütünlük için, birlik için, üniversiteyle mabed birlikte olması gerekir. Tarih boyunca da birlikte olmuştur. Nitekim tarihte bütün üniversiteler mabedlerden doğmuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve diğer protokol üyeleriyle birlikte caminin açılışı yapıldı. Cuma Namazı için cemaatle birlikte camiye giren Görmez, ilk Cuma Namazı'nı kıldırarak Cuma Hutbesi'ni okudu.

    Abdullah Gül'e "Kayıp trilyon"da takipsizlik kararı

    Milli Eğitim Şurası'nda kritik kararlar!

    Çalışan anneye ayda bin lira çocuk yardımı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow