hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Haberal'ın başvurusuna Anayasa Mahkemesi'nden ret

    Mehmet Haberalın başvurusuna Anayasa Mahkemesinden ret
    expand

    Anayasa Mahkemesi, Ergenekon Davası'nda 12 yıl 6 ay hapis cezası alan ve milletvekili olmasından dolayı tahliye edilen CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın, yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haberal'ın avukatları, yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması istemiyle ilgili mahkemeye yaptıkları başvurulardan sonuç alınamaması üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

    Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi heyeti, yerel mahkemece bu konuda bir karar verildiği gerekçesiyle başvuruyu reddetti.

    Hilmioğlu ve Öcalan'ın başvuruları

    Anayasa Mahkemesi heyeti, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu ile terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yaptıkları bireysel başvuruları daha sonra görüşme kararı aldı.

    Hilmioğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalamayacağını belirten avukatları yaptıkları bireysel başvuruda, Hilmioğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle tutuklu olmasının yaşam hakkının ihlal edildiğini öne sürmüştü.

    Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi heyeti, 20 Şubat 2014'te Hilmioğlu'nun hastalığı nedeniyle Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen rapor doğrultusunda tedbiren tahliyesini kararlaştırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü'nün 73. maddesine göre, tedbir kararı verilen başvurunun esası hakkındaki kararın en geç altı ay içinde verilmesi gerekiyor. Başvuruyu esastan inceleyen heyet, konuyu daha sonra karara bağlayacak.

    Terör örgütü elebaşı Öcalan ise yazdığı kitaba basım aşamasındayken el konulması nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow