hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Melih Gökçek, mazbatasını aldı

    Melih Gökçek, mazbatasını aldı
    expand

    AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yeniden seçilen Melih Gökçek, Ankara Adliyesi'nden mazbatasını aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melih Gökçek, mazbatasını almadan önce çok sayıda partili Ankara Adliyesine geldi. Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, "Zorlu geçen bir sezim maratonunun sonuna geldik.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini bir dönem daha kazanan ve ismi Ankara ile özdeşleşen ve Türkiye rekoruna imza atarak 5.kez başkanlığa oturan İbrahim Melih Gökçe'i başarısından dolayı kutluyorum" dedi.

    Melih Gökçek ise, "Cenabı Allah 5. kez başkanlığı lütfetti hamd ediyorum. Buraya kadar zahmet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

    Ankara İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'dan mazbatasını alan Melih Gökçek, Ankara Adliyesi önünde bekleyen partililere kısa bir konuşma yaptı.

    Gökçek'in konuşması sırasında partililer, 'Vur vur inlesin Mansur Yavaş dinlesin" sloganları attılar. Partililerin bu sloganına ise Melih Gökçek, "Gerek yok siz sandıkta vurdunuz. Yeter ona" dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "İl Seçim Kurulunun kabul etmiş olduğu rakam; 1 milyon 417 bin 183 Melih Gökçek, 1 milyon 385 bin 916 Mansur Yavaş. Dolayısıyla yaklaşık 32 bin farkla 5. kez belediye başkanı seçilmiş bulunuyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow