hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Melih Gökçek'e mahkemeden kötü haber

    Melih Gökçeke mahkemeden kötü haber
    expand

    Atatürk Orman Çiftliği hayvanat bahçesi yenileme alanına ait, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının Çevre Şehircilik Bakanlığına açtığı davada 18.İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "bu karar AOÇ'de verdiğimiz mücadelede haklılığımızın hukuksal göstergesidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkemenin verdiği kararın üst ölçekli plan kararlarında; Atatürk Orman Çiftliği arazileri üzerinde yapılaşma yapılamaz hükmüne karşın, Ankapark gibi dava konusu alanda ücretli giriş yapılarak kullanılacak Ankapark gibi ticari tesis öngörüldüğü, alanın mutlak tarım alanı olduğu yaklaşımıyla yürütmenin durdurulduğunu belirten  Candan “Büyükşehir Belediyesi şimdi Ankapark'ta harcadığını ifade ettiği 800 milyonun hesabını nasıl vereceğini düşünsün” şeklinde konuştu. Candan şöyle devam etti:

    "Atatürk Orman Çiftliği arazilerinde, Kaçak Saray'da dahil Ankapark, yollar hepsi yasadışı duruma geldi.Oraya bir çivi bile çakılmaması gerekirken, kaçak sarayla bağrına beton hançer, Ankapark ile metal yığını çakıldı. Bu süreçte odalar olarak , bu alanda neden yapılmaması gerektiğini, tarım arazisi olduğunu,Atatürk'ün şartlı bağış yaptığını Ankara'nın nefes koridoru olduğunu anlattık, anlamadılar. Bilimdışı akıldışı uygulamalarla, bize ait olanı  almaya çalışıyorlar, kamunun bütçesini yasadışı projelere aktararak kamuya zarar veriyorlar.Mahkemenin kararı ders niteliğindedir. Bu kararla yöneticileri bir kez daha hukuka uymaya davet ediyoruz. "

    Mahkeme Gülen için ilk adımı attı

    Sahte imzadan korunmanın yolları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow