hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meriç ve Tunca nehirlerinin debisindeki düşüş sürüyor

    Meriç ve Tunca nehirlerinin debisindeki düşüş sürüyor
    expand

    Etrafa yayılan suların nehir yatağına çekilmemesi nedeniyle pek çok kültürel ve tarihi eser hala su altında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne'de geçen hafta taşkına neden olan Meriç ve Tunca Nehri'nin debisindeki düşüş sürüyor. DSİ ölçümlerine göre, tarihinde ilk kez 600 metreküp/saniye seviyesine kadar çıkan Tunca Nehri'nin debisi 300 metreküp/saniyeye, bin 500 seviyesinin üstüne çıkan Meriç Nehri'nin debisi ise bin 300 metreküp/saniye seviyelerine indi.

    Debilerdeki düşüşe rağmen taşkın nedeniyle etrafa yayılan sular hala nehir yatağına çekilmedi. Pek çok tarihi ve kültürel eser su altında.

    Kırkpınar er meydanı, Tavuk Ormanı, Adalet Kasrı, Balkan Şehitliği, Edirne Saray'ı kalıntıları, Kent Ormanı, nehir yatağına yakın sayfiyeler, işletmeler ve tarım arazilerinde taşkın suları hala etkili oluyor.

    Yalnızgöz Köprüsü de etkilendi

    Bu arada, Tunca Nehri taşkını nedeniyle Yalnızgöz Köprüsü'nün tamamı, Fatih ve Kanuni köprüleri ise kısmen su altında kaldı. Üç tarihi köprüden trafik akışı gerçekleşmiyor. Sarayiçi mevkisinin kent merkeziyle bağlantısı kesik durumda.

    İl Kriz Masası kararıyla köprü girişlerinde su birikmesi nedeniyle trafiğe kapatılan Tunca ve Meriç köprüleri dün trafiğe açılmıştı. Suların motorlu pompayla temizlenmesine rağmen Tunca Köprüsü başında biriken yaklaşık 30 santimetrelik su nedeniyle araçlar güçlükle Karaağaç Mahallesi'ne geçiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Edirne Sağlık Müdürlüğü, köprü başında tedbiren ambulans bekletmeyi sürdürüyor.Düşüşe geçen debilerin, hem Bulgaristan hem de Edirne'deki yağışlar nedeniyle yeniden yükselebileceği bildirildi.

    Meriç Nehri taştı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow