hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteorolojiden kar ve zirai don uyarısı

    Meteorolojiden kar ve zirai don uyarısı
    expand

    Kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği bildirildi. Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyıları için zirai don uyarısı yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı. Bugün başlayan kar yağışlarının etkisini artırarak Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Niğde, Malatya ile Sivas'ın batısı ve Kahramanmaraş'ın kuzey kesimlerinde yarın kuvvetli ve yer yer yoğun olmasının beklendiği ifade edildi.

    Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

    Zirai don tehlikesi

    Açıklamada, özellikle zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde, gece ve sabah saatlerinde olmak üzere, yarından başlayarak 21 Şubat Cumartesi gününe kadar genelde hafif, perşembe günü Ege kıyıları ile kıyıların hemen iç kesimlerinde ise orta derecede zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

    İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow