hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlüt Çavuşoğlu Suriyeli muhaliflerin eğitimi için tarih verdi

    Mevlüt Çavuşoğlu Suriyeli muhaliflerin eğitimi için tarih verdi
    expand

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Özgür Suriye Ordusu'na ait savaşçıların Türkiye'deki eğitimi için tarih verdi. Çavuşoğlu 2015'in mart ayından önce eğitim sürecinin başlayacağını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekim ayında ABD ile yapılan görüşmelerde Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede yer alacağı açıklanmış fakat nasıl bir rol üstleneceği ifade edilmemişti.

    ışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da 3 Türk'ün casusluk iddiasıyla gözaltına alınmasına ilişkin, "bu kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile bir bağı olmadığını" söyledi.

    Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "biri Alman vatandaşlığına geçen 3 kişinin MİT ya da YTB ile bir bağı olmadığını" belirtti. Alman makamlarının Türkiye'nin ilgili başkonsolosluğuna bilgi verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, başkonsolosluğun süreci takip ettiğini, kendilerinin de durumu yakından izlediğini kaydetti.

    "Eğit-donat programının çerçevesi belli oldu"

    Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Türkiye ziyaretine ilişkin soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, "Barzani'nin gelişinin özel bir nedeni yok, kendisi zaten sık sık ülkemize geliyor. Hatta, hatırlarsanız 'Erbil-Bağdat Anlaşması'nı Türkiye olmasaydı yapamazdık' demişti" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peşmergenin güçlendirilmesi için danışmanlık ve eğitim desteği verildiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Suriye muhalefeti için verilecek eğit-donatın çerçevesinin de belli olduğunu ve çalışmaların 2015 yılının mart ayından önce başlayabileceğini" vurguladı.

    Peşmerge kuşatmayı kırdı!

    Peşmerge düğmeye bastı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow