hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mezar taşına borç notu!

    Mezar taşına borç notu
    expand

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir mermerci, parasını alamadığını iddia ettiği mezar taşının üstüne "Sayın rahmetli altında yattığın mezarın parası verilmedi aile bireylerine duyrulur" yazılı mermer yerleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuşadası Adalı Mezarlığı'ndaki bir mezar taşının üstündeki "borç notu" ziyarete gelenlerin dikkatini çekti.

    İlçede faaliyet gösteren bir mermer işletmesinin sahibi Mehmet Gülsün, şunları anlattı: "Mezarın kaplamasını 2011 yılında yaptım. Toplam bin 250 liraya anlaşmıştık. 450 lirayı işe başlamadan önce aldım, 800 lira alacağım kaldı. Bir türlü paramı ödemiyorlar. Hiç gitmediysem 50 defa kapılarına gittim. 'Bugün git yarın gel' diyerek beni geçiştiriyorlar. Babaları öldükten sonra mezara 'canım babam' diye yazdırmasını biliyorlar. Ama yapmış olduğum mermer kaplama parasını ödemiyorlar. Ben de on gün önce mezara giderek, yazıyı mezarın başına koydum. Ben inançlı bir insanım. Alın terimle ekmeğimi taştan çıkarıyorum. Bu insanlar yüzünden esnaf da zor günler yaşıyor."

    Mezar taşına borç notu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Gülsün, mezar taşını ısmarlayanların parasını ödemesi halinde gidip yazıyı sökeceğini de söyledi.

    İşi beğenmemişler
    Mezarı yaptıran Hakan Yalvaç, mezarda babasının yattığını söyledi.

    Her gün ihtiyaç sahibi 10 kişinin karnını doyurduğunu da kaydeden Yalvaç, "Bizi Kuşadası'nda bilirler. Bizim borcumuz 400 lira. Mezarcı yalan söylüyor. İki yıl önce işi verdik. Söz verdiği tarihten 1,5 ay sonra bitirdi. Yarım yamalak iş yapmış. İstediğimiz işi yapmamış" dedi.

    Mezarı yapan ve yazıyı monte eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunacağını, 100 bin liralık da tazminat davası açacağını söyleyen Yalvaç, "Kimsenin bizim adımızı karalamaya hakkı yok" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow