hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'de

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuncelide
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dersim olaylarına ilişkin sözleri nedeniyle kendisine, "Buyrun gidin bu söylediklerinizi cesaretiniz, yüreğiniz varsa, Tunceli'de de söyleyin" diyen Başbakan Davutoğlu'na Tunceli'den seslendi ve "İşte Tunceli'deyim" dedi. Yoğun güvenlik önlemleri altında konuşan Bahçeli, "1937-1938'de Tunceli'de baş gösteren hadiseler bir isyandır ve bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristleridir. Hiçbir teröristin dini, milleti, etnik kökeni önemli sayılamayacaktır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, protestolar nedeniyle esnaf ve cemevi ziyaretini iptal ederek, Ankara'ya dönme kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli ziyaretine başladı. Bahçeli Tunceli Valiliği'ne geldi ve valilik önünde birlikte geldiği kalabalık kitleye hitap etti. Buradan mesajlar veren Bahçeli'nin hedefinde geçen hafta kendisine meydan okuyan Başbakan Ahmet Davutoğlu vardı. Bahçeli, kentte yoğun protestolarla karşılaştı. Kent merkezinde protestocular ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Bu nedenle kent merkezindeki esnafı ve cemevini ziyaret edecek olan Bahçeli, programının bu ayağını iptal ederek, Ankara'ya dönme kararı aldı.

    Konvoyda kaza

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'den ayrıldıktan sonra konvoyunda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Elazığ- Malatya karayolunun Güneydoğu Cevre Yolu'nda konvoydaki otomobillerden biri yola çıkan köpeğe çarpmamak için fren yapınca, arkadan gelen araçlar bu araca çarptı. Hasar gören 5 araçtan 3'ü kullanılmaz hale gelirken kazayı hafif sıyrıklarla atlatan partililer hastaneye gitmeden diğer araçlarla yollarına devam etti.

    İşte Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinden kareler

    Bahçeli, "Aramıza örülen nifak yollarını yıkmak için Tunceli'ye geldim" diyen Bahçeli, "Tunç yürekli kardeşlerimle buluşmamızı çekemeyenler dedikodu yaptılar. Tunceli'ye gelmemizi sanki yabancı ve hasım bir ülkeyi ziyaret ediyormuş gibi sabote etmeye çalıştılar" diye seslendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İşte Tunceli'deyim"

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik sözlerine değinen Bahçeli, "Başbakan öylesine çıldırmıştı ki, 'Buyrun gidin bu söylediklerinizi Tunceli'de de söyleyin, cesaretiniz ve yüreğiniz varsa diyerek dengesini kaybetmişti. İşte Tunceli'deyim, memleketin güzide evlatlarıyla bir aradayım. Devlet milletiyle Tunceli'dedir. Bizim vatan topraklarında gidemeyeceğimiz yer yoktur" şeklinde konuştu.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuncelide 
    "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve çok sayıda partilinin ziyareti nedeniyle Elazığ-Tunceli karayolunda ve kent girişinde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi." Fotoğraf: Serhat Çağdaş / AA

    "Birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz"

    "Biz Türkiye'yiz hepimiz büyük Türk milletinin onurlu evlatlarıyız" diyen Bahçeli, "Biz Türkiye'nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Şeref ve namus mücadelesiyle ülkülerimizi anlatıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Sayın Davutoğlu öğrenemediyse buradan kendisine hatırlatıyorum MHP'de devasa bir yürek ve büyük dağları eritecek kadar cesaret vardır. Ne milletimize yüz çevirir ne ihanetten korkar ne de haram yiyenlerden çekiniriz. Bunlar bizim için hayatımızın, varlığımızın, davamızın ana ilkeleridir. Efendilerine sığınmışların bizimle aşık atması mümkün değildir. İstismarcı, bozguncu, bölücü yıkıcı niyet ve amaçlarla bir gelecek olmayacağını bir an olsun aklımızdan çıkarmayız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    37 yıl önce Alparslan Türkeş Tunceli'den geçerken…

    "Özür lobisi" sözleri...

    Bahçeli, Dersim katliamına ilişkin özür tartışmalarına da değindi ve şunları söyledi:

    "Geçmişte yaşananları bugüne getirip özür lobisi kurmanın iç barışımıza katkı sağlamayacağıını biliriz. Türk milleti hükmü şahsiyetine, devlet olmaktan kaynaklanan hak ve yetkilerine geçmişin her veçhesinde haddini bildirmiştir. Bu dün olmuştur, bugün olmalıdır, gelecekte de olmalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini ve desteğini almış meşru bir devlet kendisine yönelmiş tehlikeleri bertaraf etmekle mükelleftir. Var olmak ve ebediyete ulaşabilmek için iç ve dış mihraklara karşı uyanık olmalıyız. Herkes bilmelidir ki devleti yıkmaya çalışan hiçbir gayrimeşru girişime meydan verilmeyecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "1938 isyandır, isyana katılanlar da bölücü teröristtir"

    Daha sonra sözü 1937-1938'de yaşanan Dersim katliamına getiren Bahçeli, "1937-1938'de Tunceli'de baş gösteren hadiseler bir isyandır ve bu isyana karışanlar da devrin bölücü teröristlerdir. Hiçbir teröristin dini, milleti, etnik kökeni önemli sayılamayacaktır. Zira elinde silahla dağda, bayırda, ovada gezen topraklarımızdan pay kapmak isteyen masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize kasteden hiçbir bedbah masum görülemeyecektdir. Onların özürler dilenerek, hürmek gören evlad-ı Kerbela'dan görülmesi zillet olduğu kadar hakarettir de. Biz buraya sizlerle gönül diliyle konuşmak için koştuk. Aramıza demir perde çekmek isteyenleri hayal kırıklığına uğratmak için geldik" dedi.

    Pir Sultan Abdal'dan dize okudu, "Ne mutlu Türküm diyene" dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmasında Alevi inanışının değer verdiği, kutsal saydığı isimlere değinerek mesajlar veren Bahçeli, "Hazreti Ali bizimdir, 12 imam her şeyimizdir. Allahımız bir, peygamberimiz, kıblemiz bir, dinimiz bir, milletimiz bir, geleceğimiz bir ve aynıdır. Başbakan'ın korku deryasını kırmak için Tunceli'ye konuk olduk" dedi ve Pir Sultan Abdal'dan da bir dize okudu.

    Devlet Bahçeli, sözlerini "Ne mutlu Türküm diyene" diyerek tamamladı.

    Davutoğlu Bahçeli'nin Tunceli ziyareti için ne dedi?

    Bahçeli, basın mensuplarının soruları üzerine ziyaretiyle ilgili Ankara'da açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da yanıt verdi. Bahçeli, Davutoğlu'nun, "Keşke bizim çağrımızı beklemeseydi. Sadece bir mekan ziyaretinden öte Tuncelilerle kucaklaşıyor olabilseydi. Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle bütün güvenlik önlemleri alnmıştır. Tuncelili kardeşlerim tahriklere kapılamasın. İstifa çağrısı Bahçeli'nin haddi değildir" şeklindeki sözlerine, "Atatürk heykelinin önünde toplanan halk Tunceliler değil mi?" diye yanıt verdi.

    Cemevi ve esnaf ziyaretini iptal edip, Ankara'ya dönme kararı aldı

    Devlet Bahçeli'nin programında esnaf ve cemevi ziyareti de vardı. Kentte yoğun protestolarla karşılaşan Bahçeli, şehir merkezinde gerçekleştireceği cemevi ve esnaf ziyaretini bu nedenle iptal etmek zorunda kaldı. Bahçeli, Ankara'ya dönme kararı aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da geçen haftaki ziyareti sırasında protestolar nedeniyle belediyeye yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kalmıştı.

    Şehirde neler yaşandı?

    MHP lideri Devlet Bahçeli, sabah 09:30'da Elazığ'dan Tunceli'ye doğru yola çıktı. Bahçeli’nin gelişi öncesi şehir merkezine giriş ve çıkışlarda güvenlik önlemleri arttırıldı. Ayrıca çevre illerden çok sayıda polis getirildi. Tunceli şehir merkezinde toplanan kalabalığın bekleyişi sürüyor.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tuncelide

    Bahçeli, çok sayıda polis eşliğinde saat 10:50 sıralarından şehre giriş yaptı.

    Ziyarete tepki gösteren vatandaşlar şehir merkezinde toplanmaya başladı. Cumhuriyet caddesinde toplanan kalabalıktan bazı gruplar Şehit Nahit Bulut Polis Karakoluna doğru maytap atarak Devlet Bahçeli’nin gelişini protesto etti. Bahçeli’nin gelişine tepki olarak ildeki tüm işyerleri de kepenk kapattı. Polis’in yoğun güvenlik önlemleri aldığı Tunceli’de bazı öğrenciler de dersleri boykot ederek Bahçe’linin gelişine tepki gösterdi.

    Dersim Kent Meclisi'nden Bahçeli'ye gelme uyarısı

    Bahçeli: "Tunceli halkı bizi bağrına basacaktır"

    Bahçeli Alevi paketi açıkladı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow