hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan cezaevinden çıktı

    MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan cezaevinden çıktı
    expand

    MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından Sincan Cezaevinden tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tahliyesi öncesinde, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, milletvekilleri Deniz Bölükbaşı, Ali İhsan Köktürk, Bülent Belen, Lütfü Türkkan, Sinan Oğan ve Mesut Dedeoğlu, Alan'ı ziyaret etti.

    İşlemlerin tamamlanmasının ardından Engin Alan, tahliye edildi.

    Anayasa Mahkemesi'nden Balyoz davası kararı

    Özel yetkili mahkemelerin tarihçesi

    Balyoz'un kısa kararı açıklandı

    MHP Milletvekili emekli Korgeneral Alan,cezaevinin önünde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur" dedi.

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi

    "Biz içerdeyken hiçbir şekilde cevap verme imkanımız yokken, başta televizyon ekranlarında, gazete sayfalarında bir anamıza küfretmeyen utanmazlar dahil herkese sıfatı, mevki, makamı ne olursa olsun söyleyecek sözümüz vardır. Vakti zamanı gelince bu sözlerin neler olacağını siz de göreceksiniz" diyen Alan, özel yetkili mahkemelerin yaptıkları hukuksuzluk sonunda yerlerde sürünen Türk yargısının itibarını evvela yargı erkinin kullandığını, Türk milletine iade ettiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP VE MHP'DEN AÇIKLAMA

    "Bugüne kadar olan hiçbir şey yok sayılamaz. Eğer yok sayar isek hayatlarını, sağlıklarını kaybeden arkadaşlarımıza ihanet olur. Bu alçaklığı yapan, planlayan, destekleyen ne kadar namussuz varsa bunlar bu ülkenin vicdanlı, onurlu, adil yargıçların önüne oturup hak ettikleri cezayı alana kadar bu mücadele sürecek. Hiç kimse bugüne kadar olanların yanına kar kalacağını düşünmesin."

    Ölenlere Allah'tan rahmet, hastalara şifa dileyen Alan, "Bu zor ve çileli süreçte çok acı çeken ailelerimiz, fedakar avukatlarımız, Türk milletinin bize inanan bütün fertlerine ve partimin genel başkanına, sayın
    milletvekillerine, tüm bana destek veren MHP camiasına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow