hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP, YSK'ya başvurdu!

    MHP, YSKya başvurdu
    expand

    MHP, 15 Ağustos seçimlerin kesin sonuçlarının açıklanmasına rağmen Resmi Gazete'de yayımlanmaması üzerine YSK'ya başvuruda bulunarak, suç duyurusunda bulunması için dilekçe verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun 15 Ağustos'ta 12'nci Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin kesin sonuçları açıklamasına karşın, sonuçların hala Resmi Gazete'de yayımlanmadığını hatırlattı.

    Öztürk, YSK'ya dilekçe göndererek Resmi Gazete hakkında suç duyurusunda bulunması için başvuruda bulundu.

    MHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk imzasıyla Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilen dilekçede, resmi gazete sürecinin YSK'nın takibinde olduğu kaydedildi.

    YSK'ya Resmi Gazete'de görevli sorumlu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmak dahil her türlü yasal sürecin işletilmesi talep edildi.

    Başvuru dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı:

    "Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Milletvekilliği ve Başbakanlık görevlerinin de devam ettiği, Anayasanın 101. maddesine göre bu görevlerinin son bulacağı ve yine Anayasanın 102/4. maddesine göre seçilen Cumhurbaşkanı göreve başlayıncaya kadar görev süresi dolan Cumhurbaşkanının görevinin devam edeceği durumu düşünüldüğünde, tüm Anayasal kurumlar açısından bağlayıcı olan Yüksek Seçim Kurulu Kararları ve Yüksek Seçim Kurulunun tüzel kişiliği resmi gazete yönetiminden sorumlu kişilerce göz ardı edilerek siyasi iktidarın menfaatleri lehine suistimal edildiği görülmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu konu ile ilgili kamuoyunda ciddi soru işaretleri belirmiş olduğundan ve Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu kararların itibarı açısından resmi gazete sürecinin de bizatihi Yüksek Seçim Kurulu tarafından takibi gerektiğinden, yasaya aykırı olarak hareket eden resmi gazete yönetiminde sorumlu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuru ve tüm adli işlemlerde dahil olmak üzere her türlü yasal sürecin işletilmesinin Yüksek Seçim Kurulunun görevi dahilinde bulunması sonucu ve kamuoyunun bu konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Yüksek Seçim Kuruluna başvuru yapılmıştır. "

    Yargıtay CHP'nin talebini reddetti

    Bahçeli'den Gül'e çağrı: "Gider ayak Türkiye'ye sahip çık"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow