hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den 14 Aralık operasyonu açıklaması: "Kabul edilemez"

    MHPden 14 Aralık operasyonu açıklaması: Kabul edilemez
    expand

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyona ilişkin, "İçerisinde basın mensuplarımızın olması, özgürlükler üzerinden hareket ettiğinizde, kabul edilebilir bir davranış biçimi değil. Bu anlamda partimiz, basın özgürlüğünü bir tarafa bırakmak suretiyle, bu tür kuruluşlarımıza, adeta baskın yaparcasına, bu tip çıkışlarda bulunulmasını kabul edilmez buluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, MHP Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iki gün sonra 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının birinci yıl dönümüne girileceğini öne sürerek, iktidarın Türkiye'yi içine girdiği hukuksuzluk fırtınasından çıkarmak için en küçük olumlu bir hareketinin olmadığını savundu.

    Hırsızlık ve rüşvete, gizli alışverişlere iktidar gücü kullanılarak kalın bir sis perdesi örtüldüğünü ileri süren Yalçın, "O günlerde ve sonrasında olup bitenlerin unutulmaması, unutturulmaması için MHP olarak, 17-25 Aralık'ı 'Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası' olarak, ilan ediyoruz. Bundan böyle her yıl bu hafta içinde partimizce yurdun dört tarafında etkinlikler düzenlenecektir" dedi.

    17-25 Aralık tarihleri arasında sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Malatya, Erzurum, Adana ve Samsun'da toplantılar gerçekleştireceklerini belirten Yalçın, böylece, AK Parti'nin hasır altı ettiği, unutturmaya ve gizlemeye çalıştığı hırsızlık ve yolsuzlukların hatırda tutulmasının sağlanacağını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından "paralel devlet" iddiasının ortaya atıldığını, olayı soruşturan savcıların el çektirildiğini, polislerin kıyıma uğratıldığını, Adli Kolluk Yönetmeliği'nde dehşete düşüren değişiklikler yapıldığını, ses kayıtlarının "montaj" denilerek, yok edildiğini iddia eden Yalçın, "Halk arasında 'Yarası olan gocunur' diye bir tabir vardır. O zaman Sayın Erdoğan, bu kadar celalleneceğine, eğer bir suçu ve dahli yoksa, yargı önüne yüreklilikle çıkıp kendini temize çıkarması gerekmez miydi? Hatta soruşturmanın selameti için istifa etmesi daha erdemli olmaz mıydı?" diye sordu.

    Gülen'den operasyon yorumu: "Demek ki doğru yoldasınız"

    "Dört eski bakanla ilgili soruşturma komisyonuna getirilen yayın yasağı kararı, Kaç-Ak Saray'dan gelen emir ve talimat üzerine alınmıştır" iddiasını dile getiren Yalçın, devlet gücü kullanılarak, yapılanların üstünün örtülmesinin mümkün olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

    "İktidar baskısının sona erdirilmesi gerekiyor"

    Yalçın, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    "Twitter'da Fuat Avni tarafından operasyon olacağı duyuruldu. Bu operasyonların merkez medyaya da yansıtılacağı iddia edildi. Bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna Yalçın, "Gözü kararmış bir Cumhurbaşkanı, onun bir saltanat naibi ve ona bağlı müesseselerle birlikte, toplumda kendilerine karşı gelen, muhalefet eden herkesin Hitler, Stalinvari yöntemlerle susturulması hedefi ittihaz ediliyor. Bu tip gelişmeleri yakından görmemiz mümkün. Bunun bitebilmesi, bu sürecin yaşanmaması bundan sonraki yapılan seçimlerle yakından alakalı. Bu millet, bu polis devleti anlayışını yaşamak ve görmek istemiyorsa 7 Haziran'da AKP iktidarını iş başından uzaklaştırması gerekir" karşılığını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyanet'ten ''makam aracı'' açıklaması

    "Rüşvet ve yolsuzluk haftası etkinliklerine Sayın Devlet Bahçeli'nin katılmamasının özel bir nedeni var mı?" sorusu üzerine Yalçın, Bahçeli'nin arzu ettiği takdirde toplantılara katılabileceğini, programda bulunmamasının özel bir nedeninin olmadığını söyledi.

    "İstanbul merkezli paralel yapı operasyonuna" ilişkin bir soru üzerine Yalçın, "İçerisinde basın mensuplarımızın olması, özgürlükler üzerinden hareket ettiğinizde, kabul edilebilir bir davranış biçimi değil. Bu anlamda partimiz, basın özgürlüğünü bir tarafa bırakmak suretiyle, bu tür kuruluşlarımıza, adeta baskın yaparcasına, bu tip çıkışlarda bulunulmasını kabul edilmez buluyoruz. Dolayısıyla sadece basın mensupları üzerinden değil, Türkiye'deki bütün kurumlar üzerindeki iktidar baskısının mutlaka sona erdirilmesi gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSYK'da Yargıtay ve Danıştay üyeleri için seçim günü

    TRT'nin 14 Aralık Operasyonu yorumu: "EdenBulur"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow