hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den, Davutoğlu'nun "darbe çağrısı" suçlamasına yanıt

    MHPden, Davutoğlunun darbe çağrısı suçlamasına yanıt
    expand

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığına dair Ahmet Davutoğlu'nun iddiası külliyen yalandır. Bununla beraber haziran ayında bu iktidara darbeyi sandıkta millet yapacaktır" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "MHP'nin darbe çağrısı yaptığı" yönündeki sözlerinin gerekçesinin temelsiz olduğunu savundu.

    MHP'nin açıklamasında Eski Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay'ın örnek gösterildiğini ifade eden Yalçın, Torumtay'ın 1. Körfez Savaşı'nda Kuzey Irak'la ilgili askeri kararlarda Turgut Özal ile fikir ayrılığına düştüğü için görevinden istifa ettiğini, bu istifanın onurlu bir askerin demokratik çıkışı ve tepkisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettti.

    Davutoğlu: "Bu darbe çağrısıdır"

    Parti olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den beklentilerinin, "siyasilere laf yetiştirmek yerine içine düştüğü çaresizlikten kendini kurtarmak için gerekirse istifa etmesi" olduğunu belirten Yalçın, Özel hakkındaki açıklamalarından darbe çağrısı çıkarma çabasının gerçekle bağdaşmadığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye toprağı olan bir mevkide eğer düşman tehdidi söz konusu olduğu zaman yapılması gerekenin, orayı düşmana terk etmek değil Türk devletinin onurunu ve egemenlik haklarını korumak olduğunu ifade eden Yalçın, Eşme Köyü'ndeki türbe inşaatını eleştirerek, "İnşaatın hiçbir meşruiyeti yoktur. Çünkü hiçbir uluslararası anlaşmaya dayanmamaktadır" iddiasında bulundu.

    Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'ye ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vereceği bir ders olmadığını ifade eden Yalçın,"Bilakis Devlet Bahçeli'den biraz devlet terbiyesi, biraz da ilmi siyaset öğrenmelidirler" görüşünü savundu.

    Semih Yalçın, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığına dair Ahmet Davutoğlu'nun iddiası külliyen yalandır. Bununla beraber haziran ayında bu iktidara darbeyi sandıkta millet yapacaktır" ifadesini kullandı.

    F-35 uçağının sırlarını kolilere doldurup veren casus yakalandı

    Ramazan Akyürek gözaltında

    İç Güvenlik Paketi'nin Emniyet'i düzenleyen 6 maddesi kabul edildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow