hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'den HDP ve seçim tarihi kararı açıklaması

    MHPden HDP ve seçim tarihi kararı açıklaması
    expand

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Biz HDP'nin olduğu hiçbir yerde olmayız" dedi. Adan, YSK'nın semçimle ilgili kısaltabileceği yönünde aldığı kararla ilgili de "Cumhurbaşkanı'nın dahilinin olduğu duyumları geliyor" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adan, Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Olası seçime giden bir azınlık hükümetine destek verir misiniz?" sorusuna Adan, azınlık hükümetinin doğru olmadığını baştan beri söylediklerini anımsatarak, azınlık hükümetine ve seçim hükümetine karşı MHP'nin bakışının belli olduğunu söyledi.

    Azınlık hükümetinin Türkiye'de yapacağı bir şeyin olduğuna inanmadıklarını ifade eden Adan, seçim hükümetine de bakan vermeyeceklerini geçmişten beri söylediklerini vurguladı. Türkiye'nin belli bölgelerinde güvenliğin kurulamadığını, doların 3 bin liraya dayandığını ve ekonomide istikrarsızlık olduğunu öne süren Adan, şöyle devam etti:

    MHP'den Davutoğlu ile koalisyon görüşmesiyle ilgili açıklamalar

    "Irak'ta, Suriye'de, Kıbrıs'ta güçlü bir Türkiye duruşuna ihtiyaç varken Cumhurbaşkanı muhtarları topluyor ve Türkiye'yi seçime götürüyor. Gerçekçi olalım; AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu bize geldiğinde AK Parti'nin il başkanları, genel idare kurulu, milletvekilleri seçim kararı almıştı. Bu Genel Başkan koalisyon adına hangi iradeyi ortaya koyabilir. Sayın Cumhurbaşkanı, Davutoğlu'nun da kimyasını bozmuş. Kendi iradesiyle bir duruş sergilemekten uzak ne yazık ki 40 günlük süreçte heba edilmiş durumdadır. Cumhurbaşkanı'nın normalleşmesi gerekir. Parlamentoda yaptığı yemine sadakat gösterip, tarafsızlığını koruması, Türkiye'yi bir maceraya sürüklememesi gerekir. Normalleşmesi gereken Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı'nın normalleşmesi anayasadaki yetkilerine dönmesidir. Ekonomi ve dış politika sıkıntıda, terörün kurtarılmış bölgeler oluşturduğu şu iklimde erken seçim yanlıştır diyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP'li Oktay Vural'dan "azınlık hükümeti" açıklaması

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin düşüncelerini günlük, lokal birtakım tespitlerle değil, Türkiye'nin dünü, bugünü ve geleceğini düşünerek yaptığını ifade eden Adan, "MHP Türkiye'deki bütün siyasi partilerden daha fazla seçime hazır bir partidir, seçimden korkmuyoruz. Ama erken seçim Türkiye için zararlıdır. Şu önümüzdeki süreçte erken seçim ihtimalini ortadan kaldıracak bir aklın ortaya çıkmasına herkesin gayret sarf etmesi gerekir" diye konuştu.

    AK Parti-CHP koalisyonu kurulmasını önerdiklerini, bunun olmaması halinde kendi şartlarını söylediklerini hatırlatan Adan, "Şartlarımız bir siyasi parti şartları değildir, Türkiye gerçeklerinin şartlarıdır. AK Parti'nin milletvekilleriyle görüştüğümüzde bu şartlara hiç kimse itiraz etmedi. Bir tek yer itiraz etti, o da Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Cumhurbaşkanının dahlinin olduğu duyumları geliyor"

    "YSK 'seçimle ilgili süreyi kısaltabiliriz' dedi. Hangi tarih, seçim tarihi olabilir?" sorusu üzerine Adan, YSK'nin böyle bir karar alma yetkisi olduğunu ve seçimi daha erkene alabileceğini belirterek, "Ama bu tespitlerde Cumhurbaşkanı'nın dahilinin olduğu duyumları geliyor. Esas üzücü olan bu" dedi.

    Adan, aynı soru üzerine, yasaların belli olduğunun altını çizerek, "YSK'nin erkene alabileceği" yönündeki ifadesini yineledi. Adan, "3 ay içerisinde de yapılabilir. Yani bir ay evvel, bir ay sonra çok önemli değil" şeklinde konuştu.

    "3 bin kişilik şerefsiz listesi yok ama..."

    Terörün devam ettiği, ekonomide büyük istikrarsızlıkların olduğu bu süreçte erken seçimin Türkiye'ye getireceği bir şey olmadığının altını çizen Adan, erken seçimin olabilmesi için AK Parti'nin normalleşmesi, demokrasiye bağlı kalması, Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran'dan bugüne yürüttüğü süreci durdurması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MHP kadrolarının bütün siyasi partilerden daha fazla erken seçime hazır olduğunu vurgulayan Adan, "Erken seçim olursa MHP buradan iyi sonuç alacaktır. Bundan endişemiz yok. Ama bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar terör, ekonomik sıkıntılar, istikrarsızlıklar adına erken seçimin Türkiye'ye yarar getirmeyeceğini düşünüyoruz" dedi.

    Türkiye'de bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda en tutarlı, en doğru duruşu MHP'nin sergilediğini ifade eden Adan, şunları söyledi:

    "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli sergiledi. Halkımız birinci parti olarak kimi parlamentoya soktu? AKP'yi. İkinci parti kim? CHP. Birinci ve ikinci partinin koalisyon kurması makul değil mi? Sayın Devlet Bahçeli'nin ilk ifade ettiği konu bu. Parlamento 80 PKK'lı milletvekili var. Bu PKK'lı, Kandil'in tespit ettiği listenin meşru, doğru olmadığını bizden sonra kim açıkladı? Bugün ülkeyi yöneten Başbakan, 'bilgilendirme yapmayacağız, çünkü o bilgilerin nereye gideceği noktasında endişelerimiz var' dedi. HDP ve PKK ile ilgili tespitlerimiz tarih önünde haklılık kazanmıştır. Biz HDP'nin olduğu hiçbir yerde olmayız. Bugün
    Türkiye'nin gerçeklerine dönüp baktığımız zaman milletin birliğine, merhametine,şefkatine kurşun sıkılıyor. Milletin birliğine kasteden bu alçak, bu şerefsiz terör örgütünü meşrulaştıran AK Parti iktidarı oldu. AK Parti geçmişteki uygulamalarıyla Yüce Divanlık suç işlemiştir, Türkiye'yi tahrip etmiştir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti'nin "koalisyon kurma" şeklinde aklından geçen bir gerçek bulunmadığını belirten Adan, "Milletimiz şunu bilsin, Türkiye'yi erken seçime Recep Tayyip Erdoğan götürüyor" iddiasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow