hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Midyat'ta polise saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

    Midyatta polise saldırı: 1 şehit, 1 yaralı
    expand

    Mardin'in Midyat ilçesinde PKK tarafından yapılan silahlı saldırıda bir polis memuru şehit oldu, biri ağır yaralandı. Muş'un Bulanık ilçesinde ise jandarma karakoluna PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırıda bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Midyat ilçesinde, devriye görevi yapan polis aracına PKK'lılarca düzenlenen silahlı saldırıda, bir polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

    Alınan bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesinde devriye görevi yapan 47 LC 358 plakalı sivil polis aracına karşı yönden gelen minibüsteki terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Olayda araçta bulunan 2 polis ağır yaralandı. Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memurlarından Abdullah Ümit Sercan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

    İstanbul'da bu yollar kapalı

    Valilikten açıklama

    Mardin Valiliği, şüpheli bir aracı durdurmak isteyen ve devriye görevi yapan ekibe, araçtan PKK'lılarca uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit olduğunu, bir polis memurunun da yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, Midyat ilçesinde 21.30 sıralarında devriye görevi yapan ekibe silahlı saldırıda bulunulduğu ve saldırı sonucu 2 polis memurunun ağır yaralandığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Şüpheli bir aracı durdurmak isteyen devriye görevi yapan ekibimize, araçtan bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Midyat Devlet Hastanesine kaldırılan polis memuru Abdullah Ümit Sercan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu, bir polis ağır yaralandı. Yaralı polis memurumuzun tedavisi sürüyor."

    Memleketi Alanya'da taziye çadırı kuruldu

    Saldırıda öldürülen 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın (28) Antalya'nın Alanya ilçesindeki baba ocağında taziye çadırı kuruldu. Alanya Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan taziye çadırına gelen vatandaşlar Sercan ailesi yakınlarına başsağlığı diledi. Sercan'ın cenazesi, acı haberi aldıktan sonra Mardin'e giden annesi Gülten, babası Durmuş Ali ve eşi Özay'ın da katılacağı törenin ardından Alanya'ya getirilecek.

    Abdullah Ümit Sercan'ın cenazesi, Alanya'da Özmüftüoğlu Camisi'nde kılınacak namazının ardından, Alanya'daki şehitliğe defnedilecek.

    20 gün önce baba olmuştu

    Abdullah Ümit Sercan'ın bir yıl önce Mardin'e tayininin çıktığı, öğretmen olan eşi Özay'ın da 6 ay önce Midyat ilçesine tayin olduğu belirtildi. Bir yıl önce evlenen Sercan'ın 20 gün önce baba olduğu, oğluna Ali ismini verdiği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaralı polis memurunun hayati tehlikesi yok

    Valilik açıklamasında saldırganların yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtildi. Bu arada, saldırıda yaralanan polis memuru Cumhur Özsoy, Midyat Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Özsoy'un sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Vali Koçak, yaralı polis memuru Özsoy'un, akrabalarına yakın olması nedeniyle tedavisine İstanbul'da devam edileceğini ve ambulans uçakla nakledileceğini belirtti.

    Koçak, şehit düşen polis memuru Abdullah Ümit Sercan için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nde saat 11:00'de uğurlama töreni düzenleneceğini ifade ederek, saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının yakalanması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aracı ve mühimmatı terk ederek kaçtılar

    Öte yandan, saldırıyı gerçekleştirenlerin 1'i kadın 3 kişi oldukları öğrenildi. Saldırganların olay yerinden kaçtıkları otomobili, Ömerli ilçesinde Alıçlı Köyü yakınlarında mühimmatla birlikte terk ederek ormanlık alana kaçtığı öğrenildi. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

    Muş'ta jandarma karakoluna saldırı

    Muş'un Bulanık ilçesinde ise jandarma karakoluna PKK'lılar tarafından roketatarlı saldırıda bulunuldu.

    Edinilen bilgiye göre olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Karaağaç köyündeki Jandarma Karakolu'nda meydana geldi.

    PKK'lılar tarafından karakola düzenlenen roketatarlı saldırıya jandarmanın anında karşılık vermesi sonucu kısa süreli çatışma yaşandı.

    Boğaziçi Üniversitesi'nin kız öğrenci yurdunda jiletli saldırgan paniği

    Ölen ya da yaralananın olmadığı çatışmada PKK'lılar kaçarken, bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edilerek operasyon başlatıldı. Operasyonda havadan helikopter de destek verdi.

    Bitlis'te araç yaktılar

    Bitlis’in Güroymak ilçesinde bir grup PKK'lı, Bitlis-Muş karayolunda el yapımı patlayıcı patlatarak yoldan geçen bir aracı ateşe verdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bitlis-Güroymak ilçesi Aşağıkolbaşı köyü yol ayrımında, Bitlis-Muş karayolu el yapımı patlayıcı patlatılarak iki şeridi ulaşıma kapatılmış, yoldan geıen araılara uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve bir araı yakılmıştır" denildi.

    Ordu'da çevreci eyleminde arbede

    Ağrı'da taciz ateşi

    Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı’na ise PKK’lılar tarafından taciz ateşi açıldı.  

    O görüntüler hakkında inceleme başlatıldı

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Bir grup terörist tarafından,  Ağrı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı nizamiyesine bir araçtan kaleşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Silahlı saldırıya, nizamiye nöbetıileri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine, bölücü terör örgütü mensupları geldikleri araıla olay yerinden kaçmıştır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow