hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TCDD Genel Müdürü istifa etti

    TCDD Genel Müdürü istifa etti
    expand

    TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2002 yılı aralık ayından bu yana TCDD Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Karaman, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

    Karaman, 2003 yılından itibaren Yüksek Hızlı Tren (YHT) projeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın demiryolu projesinde görev aldı.

    Milletvekili adaylığı için istifa yağmuru

    Süleyman Karaman kimdir?

    Karaman 1956'da Erzincan'da doğdu. 1979-81 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde motor, traktör ve ziraat makineleri konusunda prototip çalışmaları, iyileştirme faaliyetleri ve uygunluk testlerinin yapılmasında görev alan Karaman, 1984-94 yılları arasında otomotiv yan sanayinde Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Karaman, otomotiv ana sanayisinde kullanılan fren donanımları, kompresör, guvernör gibi
    ithal edilen yedek parçaların yerlileştirilmesi çalışmalarında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 1994'te İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Karaman, AKBİL uygulamalarının başlatılmasında katkıda bulundu. Ayrıca, İSFALT, İSBAK, İSTON, İSMER ve BELTUR'da görev aldı. Karaman, 2002'de TCDD İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow