hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Minibüsçüler eylemde...

    Minibüsçüler eylemde...
    expand

    İstanbul'da Esenler-Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafı Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapattı. Aksaray-Kirazlı metrosu ve metrobüs yapımından sonra yolcu sayılarında ciddi bir azalma olduğunu ifade eden minibüsçüler 193 araçla geldikleri bina önünde sabah saat 06.00'dan beri bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Esenler-Topkapı hattında çalışan minibüs esnafı metrobüs ve Aksaray-Kirazlı metro yapımından sonra yolcu sayılarında azalma olduğu gerekçesiyle Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkalığı önünde eylem yaptı.

    Sabah saat 06:00 sularında konvoy halinde belediye önüne gelen 193 minibüsçü bina önünde kontak kapattı. Bina önünde bekleyen kalabalıktan oluşturulan bir ekip, mağduriyetlerini anlatmak üzere belediye yetkilileri ile görüştü. Görüşmeler sürerken minibüsçüler de belediye binasının önünde bulunan çimlerde bekleyişini sürdürdü.

    "Minibüsler diğer hatlara dağıtılacaktı"

    Dün düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından istedikleri sonucun çıkmadığını ifade eden Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar bugünkü görüşmelerin de kendilerini tatmin etmediğini belirtti. Diğer minibüs hatlarına dağıtım yapılması talebinde bulunduklarını söyleyen Ayar, “Bizi 2 senedir oyalıyorlar. Belediyenin yetkileri ile 7-8 aydır toplantı yaptık. Bir sonuca varamadık. Esnafın mağduriyetinin giderilmesi için dağıtım yapılacaktı. Dünkü UKOME'den çıkmayınca esnaf bizi bile dinlemedi, hakkını aramak için belediyenin önüne geldiö diye konuştu.

    "Metroya karşı değiliz ama…"

    İBB Başkanı Kadir Topbaş'la görüşmek istediklerini belirten Ayar “Söylenenler bizi tatmin etmedi. Hep oyalama gibi görüyoruz. Esnafa 'Gidin' diyecek durumda değilim. Evin önünde yatacağına burada yatacak. En azından masrafı yok, burada beklemeyi düşünüyoruz" diye konuştu. Metro yapımına karşı olmadıklarını vurgulayan Ayar, “Metroya karşı değiliz ama Esenler'de 3 metro istasyonu vardı, şimdi 7'ye çıktı. Kimse çalışamıyor. Mağduruz" diye konuştu.

    Bekleyiş devam ediyor

    Minibüs esnafının belediye önündeki eylemi devam ederken, güvenlik güçlerinin de bina çevresinde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow