hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT TIR'larının Adana'da durdurulmasıyla ilgili ilk duruşma

    MİT TIRlarının Adanada durdurulmasıyla ilgili ilk duruşma
    expand

    Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin davanın Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "gizli" duruşmasına başlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına yönelik casusluk soruşturması kapsamında haklarında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan 13 askeri personelin, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

    CHP Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mevlüt Dudu da gizlilik kararı alınan duruşmayı izlemek için Adana Adliyesi'ne geldi. Eryılmaz, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, parti genel merkezlerince davayı takip etmeleri için görevlendirildiklerini söyledi. Gizlilik kararı bulunan duruşmayı izlemek için mahkeme başkanı ile görüşeceklerini belirten Eryılmaz, ayrıntılı açıklamaları duruşmadan sonrayapacaklarını kaydetti.

    Mevlüt Dudu da "Adana Baro Başkanımızı bekliyoruz. Baro Başkanımızın yanında Avrupa'dan da konuklarımız var. Uluslararası Af Örgütü ve başka örgütlerden konuklarımız da varmış. Onlarla duruşmaya girme girişiminde bulunacağız. Sonrasında detaylı açıklama yapacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanıklar hakkında hazırlanan ve Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 48 sayfalık iddianamede, "İşlenen suç, başlangıcından sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti, MİT ve Dışişleri Bakanlığı aleyhine gerçekleştirilen, sonuçları itibariyle Suriye devleti lehine sonuçlar doğuran bir casusluk faaliyetidir" ifadelerine yer verilmişti.

    Devletin sırrı niteliğinde bilgi ve belge bulunması, tarafların devlet sırrı niteliğinde konuşmalar yapabileceği gerekçesiyle kamu güvenliği açısından duruşmaların gizli yapılması kararı alınmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow