hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT'ten CHP'ye yanıt

    MİTten CHPye yanıt
    expand

    CHP yöneticilerin MİT ile ilgili yaptığı açıklamalara MİT yanıt verdi. MİT'ten yapılan açıklamada "Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİT'ten yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır" ifadesine yer verildi.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Hangi daireden kaç kişi olduğunu biliyoruz"

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , kaset şantajı iddialarına cevap vererek, “Bu kadar büyük deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor. Onların Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz.” demişti.

    Balbay: "Kaset işinde MİT yeniği var"

    Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP ve MHP 'ye yönelik kaset operasyonunda MİT'in yer aldığını iddia etti. Balbay, "Bu işin içinde bir MİT yeniği var" dedi.
    Milletvekili Balbay, CHP Aydın İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Mustafa Balbay şunları söyledi: "Demokrasilerde bir iktidar, kendisini en iyi seçenek olarak sunmak için her şeyi yapabilir. Elbetteki hukukun içerisinde kalma kaydı ve şartıyla. Türkiye'de geçmiş iktidarlar bunu yaptılar. 'Bizden daha iyi bir seçenek yok' dediler, 'Yine biz geliyoruz' dediler. Eğer bir iktidar kendisi dışında seçenek oluşturabilecek bütün partilere saldırıyorsa ve bütün seçenekleri yok etme mücadelesine girdiyse, bunun adı demokrasi olmaz. AKP iktidarı şu anda MİT'i, altını çizerek söylüyorum MİT'i, 'Muhalefeti İmha Teşkilatı' haline getirmiş durumda. Bu kabul edilemez. Genel başkanımız bunu beş altı ay önce, 'Resmen MİT içerisinde bizimle uğraşan bir birim oluşturuldu' dedi ve tatmin edici bir açıklama yapılmadı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti yöneticilerinin sürekli karanlık senaryolardan, kumpaslardan söz ettiklerini ama kendilerinin bunu yaptığını iddia eden Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Bunların dik alasını iktidar yapmakta. Bu çok çirkin bir oyundur. Bugün AKP, muhalefeti yok etmeye çalışırken aslında kendi meşruiyetini yok etmeye çalışmaktadır. Bu demokrasinin bir yeri yara alırsa bütün ülke etkilenecektir. Maalesef böyle bir durum, ben bunu böyle değerlendiriyorum. 2011 seçimlerinden önce hem CHP hem de MHP'ye yönelik bir kaset saldırısı yapıldı. Şimdi onun bir başka benzerinin organize edilmekte olduğunu görüyoruz. Bu çok çirkin bir şey. Siyasetin meşruluğu bir yara aldığında, bundan en çok iktidar partisi zarar görür. Toplum, siyasetten umudunu keser. Siyaset dışı başka bir arayış demeyeyim, bir umutsuzluğa sürüklenir. Buna da hakkı yok."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow