hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhalefet Ağrı çatışmasıyla ilgili Efkan Ala'ya yüklendi

    Muhalefet Ağrı çatışmasıyla ilgili Efkan Alaya yüklendi
    expand

    Ağrı'daki çatışmayla ilgili muhalefetin oklarının çevrildiği isimlerden biri de eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'ydı. Hükümetten ve yetkili isimlerden de önce konuyla ilgili ilk açıklamayı yaptığı ileri sürülen Ala'ya MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Sen kimsin ya! Senin görevin nedir?" diye tepki gösterdi. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise, "Ağrı olayında Karanlıklar Prensi Efkan Ala nın bayram ederek ilk demeci vermesi çok anlamlıdır" dedi. Efkan Ala da avukatı aracılığıyla bu eleştirilere yanıt verdi ve "asılsız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı'daki çatışma ile ilgili muhalefetin hükümete yönelik eleştirileri dün sert bir şekilde sürdü. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarının hedefinde, çatışmanın hemen ardından kameralar karşısına geçerek açıklama yapan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala vardı.

    Oktay Vural, "Bu saldırı oluyor, Başbakandan İçişleri Bakanından tık yok. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yapıyor. Sen kimsin ya! Senin görevin nedir?" diye tepki gösterdi.

    CHP'li Hüseyin Aygün de "Ağrı olayında Karanlıklar Prensi Efkan Ala nın bayram ederek ilk demeci vermesi çok anlamlıdır. Hiçbir sıfatı olmadığı halde ilk açıklamayı provokasyon olan bu olayda yapıyor" diye konuştu.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural hükümete de yüklendi, "Siz değil miydiniz Dolmabahçe'de koalisyon için imza atanlar? Anlaşma yapan siz değil miydiniz? Yalçın Akdoğan diyor ki, 'HDP'nin makyajı dökülüyor'. Evet, makyajlarınız döküldü hepinizin" şeklinde konuştu.

    Efkan Ala'dan Ağrı'daki çatışmaya ilişkin açıklama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ala'ya sordu: "Senin görevin nedir?"

    "Seçim öncesi oyun oynanıyor" iddiasında bulunan Oktay Vural, "Bu tür gerilimlerle PKK ile mücadele ediyor görüntüsü verilmek isteniyor. Milleti seçime kadar oyalama taktiği" dedi.

    MHP Grup Başkanvekili Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklamadaki "bölgeye operasyon için gidilmedi" ifadesini de eleştirdi. Vural, "Bir karşılıklı ateşkes mi imzalandı? TSK'nın operasyon yapmayacağına ilişkin anlaşma mı imzaladılar da TSK operasyon yapmadığını ifade etti" ifadelerini kullandı.

    CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise, yaralı askerlere yardım edenlere teşekkür etmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür etti. Aygün, "Genelkurmay da kutlayarak çok iyi yaptı. Genelkurmaya bu katlamadan sonra teşekkür etmemiz lazım. Yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım" diye konuştu.

    Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da eleştirilere yönelik avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, konuyla ilgili Ağrı Valiliğinden saat 09.45'te, Genelkurmay Başkanlığından saat 10.33'te açıklama yapıldığı ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da resmi Twitter hesabından saat 13.01'de açıklamada bulunduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

    "Sayın Müvekkilim Efkan Ala ise saat 15.00'te Erzurum'da AK Parti il teşkilat üyeleriyle birlikte seçim değerlendirme çalışmalarına yönelik düzenlenen basın açıklamasında bir konuşma yapmış ve konuşmasının başında Ağrı'da yaralanan askerlerimize geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir. Sayın Efkan Ala'nın açıklamalarından önce üç resmi açıklama bulunmasına rağmen Sayın müvekkilimi ilk açıklama yapan kişi olarak göstermek tamamen bir art niyet göstergesidir. Sonuç olarak Sayın Efkan Ala üzerinden medyada yer alan bu haberlerin tamamı asılsız, gerçek dışı, yalan ve kara propagandanın bir örneğidir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İmralı Heyeti'nden "Ağrı" raporu

    Erdoğan'dan Demirtaş'a Ağrı yalanlaması: Külliyen yalan

    Ağrı'da çekilen o fotoğraftaki kişi PKK'lı çıktı

    HDP'li Yüksekdağ: "Hükümet TSK ile Ağrı'da provokasyon 

    Yalçın Akdoğan'dan HDP'ye sert çıkış

    Davutoğlu'ndan Demirtaş için çok sert ifadeler!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow