hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muharrem İnce genel başkan adaylığını açıkladı

    Muharrem İnce genel başkan adaylığını açıkladı
    expand

    CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve 6- 7 Eylül tarihinde gerçekleştirecek olağanüstü kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. İnce, "Partiyi birinci parti yapamayan genel başkan gider" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnce, "Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen CHP Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim. Sayın Genel Başkanı da arayarak görevi iade ettiğimi söyledim. Niçin bıraktığımı biliyorsunuz" dedi.

    Kılıçdaroğlu'ndan diktatör yanıtı

    Muharrem İnce, 6- 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayda Genel Başkan adayı olduğunu da belirterek, "15 günde kurultay ve seyircisiz salon tutulmamasını anlıyorum. Bu korkuları hissediyorum. O nedenle adayım" diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu'ndan İnce'nin adaylığına ilk yorum

    "15 yaşında da CHP'deydim şimdi de"

    Kararından asla vazgeçemeyeceğini belirten İnce, "Ben kazanacağıma inanıyorum. Haa seçimdir kazanamadım, ben 15 yaşında da CHP'deydim şimdi de. Devam. Asla vazgeçmeyeceğim ben adayım. Bunu size söylüyorum ama çarptırılıyor. 1 milyon üye ile seçim yapalım yüzde 80 oy alırım. Üyelerle yapalım yüzde yüz genel başkanım. Ben kimsenin adamı değilim. Herkesin desteğini istiyorum. Benim iddiam mevki makam derdi değil. CHP'yi iktidar yapmaktır" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP'li Kart AK Parti kongresinin iptali için başvurdu

    "Partiyi birinci parti yapamayan genel başkan gider"

    İnce, genel başkan seçilmesi halinde tüzükte yapılacak değişikliklere ilişkin şu ifadelere yer verdi:

    "Güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım. 'İlk iki seçimde partiyi 1'inci parti yapamayan genel başkan istifa etmiştir' hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. İlk 2 seçimde hangi genel başkan olursa olsun partiyi 1'inci parti yapamayan genel başkan gider. Tayyip Erdoğan çıkıp meydan okuyor 'Birinci çıkamazsam istifa ederim' diyor. 'Ben de ederim' diyecek. Onu diyemediğinizde zaten 5 puan veriyorsunuz Erdoğan'a. O resti siz çekin. Partinin tüzüğü meydan okuyacak AKP'ye Muharrem İnce değil. Kendine güvenen genel başkan olacak. Bu meydanı okumadan CHP iktidar olamaz. Yok edilmesi gereken derin devlet yerini yeni kabadayı kılıklı yöneticilere bırakmıştır. İktidar devletleşmiştir. Statükonun kendisi olmuştur. Türkiye'nin yeniden yapılanmasına ve bu yaraların sarılmasına ihtiyaç vardır. Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı vardır."  

    Geçmişten günümüze Türkiye güzelleri


     Karikatürcülerin gözünden felsefe

    İşte dünyanın en eski oyuncağı

    CHP Kurultay tarihi açıklandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu: CHP'de kriz yok hedef 2015

    Muharrem İnce istifasını böyle duyurmuştu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow