hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Münevver'in ailesi Cem Garipoğlu'nun ölüm görüntülerini istiyor

    Münevverin ailesi Cem Garipoğlunun ölüm görüntülerini istiyor
    expand

    Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Cem ölmedi, yurtdışına kaçtı" iddiaları üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcısı'na dilekçe sundu. Cem Garipoğlu'nun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmaya müdahillik talebinde bulunan Epözdemir, Garipoğlu'nun cezaevinde ölümüyle ilgili görüntülerin kendilerine verilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut'un başını 3 Mart 2009'da keserek öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu geçtiğimiz Cuma günü Silivri 5'lu Cezaevi'nde intihar etti.

    Ancak Cem Garipoğlu'nun intihar ettiği haberlerine inanmayan binlerce kişi sosyal medyadan Garipoğlu'nun yurtdışına çıkarıldığı, yerine başka birinin toprağa verildiğine dair iddialar ortaya attı.

    Bu söylentiler üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir bugün sabah saatlerinde Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek hazırladığı dilekçesini Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

    2 saat Silivri Cumhuriyet Savcısı Lütfi Dursun ve soruşturma savcısıyla görüşen Epözdemir adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Epözdemir, "Sosyal medyada, yazılı görsel basında ve kitle iletişim araçlarında bu olayın bir intihar olmadığı bir kaçırılma hadisesi olduğuna dair ciddi beyanlar ve anlatımlar var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Müvekkillerimiz Nagihan ve Süreyya Karabulut'ta acaba bu olayın bir intihar olmayacağı kaçmış ya da kaçırılmış olabileceğine binaen şüphe oluşmuştur. Müvvekkilerimizin talebi üzerine bizde ona ilişkin müdahale talebimizi verdik. Hem Silivri Cumhuriyet Başsavcısıyla hem soruşturma savcısı Tuba hanımla görüştük" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cem Garipoğlu intihar mı etti yoksa yurtdışına mı kaçtı

    "Görüntü ve kayıtların tarafımıza verilmesini talep ettik"

    Cem Garipoğlu'nun nasıl intihar ettiğine ilişkin edindiği bilgileri ayrıntılı olarak basın mensuplarıyla paylaşan Epözdemir, "Müvekkillerimizin talebi üzerine resmi başvurumuzu yaptık. Görüntü ve kayıtların tarafımıza verilmesini, bu talep kabul görmezse, en azından başsavcılık nezaretinde inceleme yapmamıza müsade edilmesini talep ettik. Başsavcılık bunu değerlendireceğini söyledi. Daha adli tahkikat dosyası savcıların önüne gelmemiş. Fakat bu talebimizin kabul görmesi pek olağan görülmüyor. Çünkü biz bu dosyanın tarafı değiliz. İntihar eden bizim müvekkilimiz değil. Çok olası görülmüyor ama ailenin talebi.Kamu vicdanın rahatlaması, gerçeğin ortaya çıkması, adaletin tecellisi için böyle bir başvuru yaptık" diye konuştu. Epözdemir sosyal medya ve kitle iletişim araçlarında ortaya atılan senaryoların vuku bulmasını çok hayatın olağan akışına, mantık fizik kurallarına uygun bulmuyorum. Bunun mümkün olmadığını söylemiştim. Böyle bir hadise meydana gelmiş. Keşke böyle bir cinayet olmamış olsaydı, müvekkilin kızları katledilmemiş olsaydı, sonrasında böyle intihar vuku bulmamış olsaydı" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "6 saat süren bu olay yeri incelemesi tamamen kameralar ve fotoğrafla da kayıt altına alınmış"

    Epözdemir, olayın intihar olduğunun kayıtlara girdiğini de söyleyerek, "Bütün olay yeri incelemesi tamamen hükümlünün kendisini de göstermek suretiyle 6 saat süren bu olay yeri incelemesi tamamen kameralar ve fotoğrafla da kayıt altına alınmış" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow