hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Munzur için pedal çevirdiler

    Munzur için pedal çevirdiler
    expand

    Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapımı devam eden ve yapılacak Hidro Elektrik Santralleri (HES) protesto etmek için, Ankara'dan yola çıkan 15 kişilik bisiklet ekibi, Tunceli'ye geldi. Binlerce kilometre pedal çevrinen bisikletçiler, Munzur Vadisi'ne geçerek HES'ler konusunda duyarlılık yaratmak istediklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Baraj ve HES'lere, siyanürle altın arama ve doğa tahribatına karşı Ankara'dan yola çıkan 15 kişilik bisikletçi ekibi, bugün Tunceli'ye ulaştı.

    Kendilerine, 'Munzur'a pedal' adı veren ekip, Pülümür İlçesi'nden başlayarak Tunceli'nin 7 ilçesini gezecek ve HES'leri, siyanürle maden aramaya karşı duyarlılık çağrısı yapacak.

    Hakan Şükür için sert çıktı

    Ekipte Almanya, İzmir, İstanbul ve Tunceli'den olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan ekip, 5 gün boyunca  tüm ilçelere bisikletleri ile giderek pedal çevirecek.

    Ekipte yeralan doğa severler, ön tarafında 'Sular özgür akacak', arka tarafında ise 'Munzur'a pedal' yazılı tişörtleri giyip, kask ve bisikletleri ile bugün Pülümür İlçesi'nden doğa tahribatına karşı pedal çevirmeye başladı.

    Hastane bombalandı

    CHP bu haberle sarsıldı

    Pülümür'den sonra Nazımiye İlçesine geçen ve bu gün de Tunceli kent merkezine gelen bisikletçi grup çarşı merkezinde halk tarafından alkış ve tezahüratlar ile karşılandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyit Rıza Meydanı'na geçen grup adına konuşan sözcü Funda Akbulut, Türkiye'de ve Tunceli'de yaşatılmak istenen doğa katliamına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirmeye başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin en güzel vadilerine, en yeşil alanlarına HES'ler yapmak istiyorlar. Doğa katliamına dur demek için pedal çevirme etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu konularda bir duyarlılık yaratılsın, herkes bilinçlensin istiyoruz. Munzur'da ve Dersim'in tüm ilçelerinde pedal çevirerek halkın bu konuda duyarlı olması ve doğaya sahip çıkmasını isteyeceğiz. Munzur'da HES istemiyoruz, Munzur'da maden istemiyoruz demek için buradayız. Bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Elimizden gelen çaba bu. Umarım bu çabayı zenginleştiririz" dedi.

    Grup üyeleri basın açıklamasından sonra  Mazgirt İlçesi'ne gitmek üzere bisikletleriyle yola çıktı.

    Pedal ekibi son olarak Ovacık İlçesi'ne giderek ederek burada Munzur Vadisi Milli Parkı'nda kamp kuracak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow