hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Müslüman Kardeşler İstanbul'dan ölüm emri verdi"

    Müslüman Kardeşler İstanbuldan ölüm emri verdi
    expand

    İstanbul'dan yayın yapan Müslüman Kardeşler'e ait Mısır Aan, Rabia ve Al Şark başta olmak üzere birçok yayında, “güvenlik görevlilerini öldürün" çağrısı yapıldı ve Mısır'daki yabancılardan Mart ayında düzenlenecek yatırım zirvesi öncesinde ülkeyi terk etmeleri istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Kral Abdullah ölmeden önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’ye destek vermek amacıyla 13-15 Mart’ta Sharm el Sheikh’te Yatırım Zirvesi yapılması kararlaştırılmıştı. 10-12 milyar dolarlık yatırımcının beklendiği zirve için 120’den fazla ülkeye davet yollanırken, başta Sina olmak üzere Mısır’da son dönemde şiddet yeniden tırmandı. Sina’daki saldırının ardından, Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, terörist ilan edilirken, İstanbul’dan yayın yapan Müslüman Kardeşler yanlısı televizyonlarda da şiddet ve öldürme çağrısı dikkat çekti.

    "Terör çağrısı İstanbul'dan"

    Bunlardan Dubai’den yayın yapan Al Aan’dan farklı olarak İstanbul’dan yayın yapan Mısır Al Aan (Şimdi Mısır) adlı kanalda yapılan yayında sunucu, “Onun güvenlik görevlilerini öldürün. Görevlilerin eşlerine söylemek durumundayım, kocanız öldürülecek. Bugün olmazsa, yarın ya da bir sonraki gün öldürülecek. Size söylemem lazım, eğer gösteriler mart ayına kadar bu şekilde devam ederse, Kirli Köpek’in (Sisi) yarattığı mart konferansı başarısız olacak. Kral Abdullah’ın ölmesiyle Sisi’nin omurgası kırıldı” diyor.

    "Müslüman Kardeşler'in yeni merkezi İstanbul" iddiası

    Mısır'da roketli saldırı

    "Polisi öldürün çağrıları yapıldı"

    Bu yayınlar Kralın ölümüyle birlikte Müslüman Kardeşler (İhvan) yanlılarının “direnişe yeniden geçmesi” olarak yorumlanırken, Rabia kanalında da Mart ayındaki zirve öncesinde yabancılara ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapıldı. Müslüman Kardeşler’in iktidara gelişinin sembolü olan 25 Ocak ile birlikte yeniden gösteriler düzenlenirken, Mısır medyasının bu gösterilere yer vermemesi nedeniyle gözler Türkiye’den yayın yapan kanallara çevrildi. Bu kanallar arasında ayrıca Mükemmilin, Şark gibi çok sayıda yayın kuruluşu da yer alıyor. Mükemmilin kanalında ise “Eylemcileri öldüren polislere istediğinizi yapın ama ailelerine dokunmayın” gibi çağrıların yapıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sisi Türkiye'yi suçladı

    Sina’daki saldırının ardından üst düzey güvenlik toplantısı yapan ve terör karşıtı askeri birlik oluşturan Sisi, Müslüman Kardeşler’i suçladı. Sisi, “dünyanın en güçlü terör örgütü” olarak tanımladığı Müslüman Kardeşler’e destek veren ülkeler olduğunu söyledi. Sisi, açıklamasında doğrudan Türkiye’nin adını anmadı ama “O kadar güçlü bir örgüt ki bazı ülkelerin liderleri de İhvancıdır ve bu ülkeler Mısır’ı rahat bırakmayacak” dedi.

    İstanbul’dan yapılan bu yayınlar, bir zamanlar Türkiye’nin Danimarka’ya karşı Roj TV konusundaki tutumunu akıllara getirdi.

    Metal grevini erteleme kararında soru işaretleri...

    IŞİD: "Kobani'den geri çekildik"

    Irak'ta bir ayda 1375 kişi öldü, 2 bin 240 kişi yaralandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow