hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mutlu olmak için 5 aile gezdi

    Mutlu olmak için 5 aile gezdi
    expand

    Kaan Bebek mikrosefali ve epilepsi hastası. Henüz çok küçük yaştayken hastalıkları sebebiyle annesi tarafından terk edildi. Üç farklı aileye verildi fakat mutlu olamadı. Çünkü onun hastalığını fark eden aileler, Kaan bebeği geri getirdiler. Kaan bebek şimdi çok mutlu, artık bir evi var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Annesi tarafından hastanede terk edilen Kaan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasında koruma altına alındı. Bir süre sonra Kaan bebek, çocuk sahibi olmak isteyen bir aile tarafından evlat edinildi. Ancak aile sağlık sorunları olduğu ortaya çıkınca Kaan bebeği kuruma iade etti. İki kez de koruyucu aile olmak isteyen kişilerce alınan Kaan bebek, yine aynı gerekçelerle kuruma geri getirildi. 7 ay önce ise onu çok seven bir aile tarafından koruma altına alındı. Mehmet-Serpil Koç çifti artık onun koruyucu ailesi. İki çocuk sahibi olan aile, Kaan'ın hastalığıyla da ilgilendiklerini ve onu çok sevdiklerini belirttiler. Çiftin çocukları ise bir kardeş sahibi olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Şuanda 15 aylık olan Kaan bebeğin artık yüzü gülüyor. 

    Mikrofesali nedir? 

    Mikrosefali baş çevresinin yaş ve cinsiyete göre ortalamanın altındaki iki standard sapmadan daha küçük olduğu nörogelişimsel bir bozukluktur. Mikrosefali konjenital olabileceği gibi, yaşamın ilk birkaç yılında da gelişebilir. Mikrosefali nedenleri iki ana nedene ayrılabilir. Birincil mikrosefali, gebeliğin ilk yedi ayında olan anormal gelişimin sonucunda ortaya çıkarken; ikincil mikrosefali, gebeliğin son iki ayında ya da perinatal dönemde olan bir hasar sonucunda ortaya çıkar. Birincil mikrosefali daha çok genetik ve çevresel etkenler sonucu oluşur. Bunlara kromozomal bozukluklar, metabolik nedenler örnek verilebileceği gibi doğumsal enfeksiyonlar ve iyonize radyasyon ile gebelikte karşılaşmak da mikrosefalide önemli bir etkendir. İkincil mikrosefali ise daha çok enfeksiyonlar (menenjit ve ensefalit), beslenme yetersizliği gibi çevresel nedenler sonucunda olur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Coca-Cola'yı 'Fanta' içerek protesto etti

    Hollywood'un en çok kazanları belli oldu

    Ortaköy Sinagogu'na yumurtalı saldırı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow