hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nuh Köklü Caddesi için imza kampanyası başlatıldı

    Nuh Köklü Caddesi için imza kampanyası başlatıldı
    expand

    Kadıköy'de toplanan bir grup, kartopu tartışması yüzünden bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü için protesto yürüyüşü düzenledi. Köklü'nün eski eşi Sibel Köklü, olayın olduğu caddenin adının Nuh Köklü Caddesi ve sokağın isminin Kartopu sokağı olarak değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy'de kartopu tartışması yüzünden öldürülen Gazeteci Nuh Köklü'nün sevenleri, arkadaşları Bahariye Caddesi'nde toplandı.

    Aralarında Köklü'nün eski eşi Sibel Köklü ve CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Ögüt'ün de bulunuduğu kalabalık saat 16.30'da Köklü'nün öldürüldüğü yere doğru yürüyüşe geçti.

    Kartopu cinayeti

    Köklü'nün öldürüldüğü yerde bir dakika saygı duruşunda bulunan kalabalık yoluna devam etti.

    Yürüyüş boyunca katılımcılar, "Faşizme inat yaşasın hayat", "Kartopu büyüyüp çığ olacak" ve "Nefret cinayetleri politiktir" şeklinde slogan attı.

    Sosyal medyada Nuh Köklü tepkisi

    Eylemciler, yürüyüşü bitirdikleri Ali İsmail Korkmaz Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı.

    Sibel Köklü yaptığı açıklamada "Sıradan gündelik faşizme, sıradanlaşan kötülüğe, kin ve nefret söylemine kurban verdik Nuh yoldaşımızı. Hayatı boyunca 'Köklü' bir direniş peşinde koştu Nuh. Yaşanan nefret cinayetine karşı kamuoyunu, politik aktivistleri, partileri, taraftar gruplarını, sendikaları, basın emekçilerin, işsizleri ve diğer muhalif insanlarımız bir olmaya omuz omuza birlikte hareket etmeye çağırıyoruz " dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nuh Köklü cinayetinin görgü tanığı, olayı CNN Türk'e anlattı

    Köklü, cinayetin işlendiği Karakolhane Caddesi'nin adının Nuh Köklü Caddesi, kartopu oynadıkları Beydağı Sokağı'nın adının da Kartopu Sokağı olarak değiştirilmesi için başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

    Açıklamanın ardından katılımcılara yemek dağıtıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow