hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nusra eğit-donat militanlarını serbest bıraktı

    Nusra eğit-donat militanlarını serbest bıraktı
    expand

    El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi tarafından kaçırılan yedi eğit-donat militanının serbest bırakıldığı bildirildi. 30. Bölük'ten yapılan açıklamada Nusra militanlarının "kardeş" olarak nitelendirilmesi dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’nin Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte planladığı Suriyeli militanları eğitip donatma programı kapsamında eğitilen ve Suriye’ye geçtikten sonra El Kaide’nin kolu Nusra Cephesi tarafından kaçırılan yedi kişinin serbest bırakıldığı açıklandı. IŞİD’e karşı savaşmak üzere eğitilen eğit-donat mensuplarının serbest kalmasının, Nusra’nın ‘iyi niyet göstergesi’ olduğu belirtildi.

    Telegraph’ın haberine göre, serbest bırakıldıktan sonra 30. Bölük’ten yapılan açıklamada, Nusra Cephesi militanları “kardeş” olarak nitelendirildi ve “30.Bölük Suriye’deki tüm kutsal savaşçılarla aynı görüşte” denildi. Gaziantep’te gazeteye konuşan 30. Bölük sözcüsü Ammar el-Vavi, kaçırılanların serbest bırakıldığını doğruladı ve anlaşmaya, esir alınanlardan birinin babasının aracılık ettiğini söyledi. El-Vavi, “Esirlerden birinin babası Nusra Cephesi’yle iletişim kurdu ve oğlu ve onun yanındakiler serbest bırakıldı” dedi.

    "PKK, ABD ile gizlice görüşüyor"

    El Nusra Cephesi Türkiye sınırındaki noktalardan çekildi

    El Nusra o görüntüleri yayınladı!

    30.Bölük Nusra Cephesi'yle 'savaşmak istemiyor'

    12 Temmuz’da Suriye'ye giren 54 kişilik eğit-donat grubunun bir bölümü sadece 2 hafta içinde IŞİD’e karşı tek kurşun atmaya fırsat bulamadan Nusra tarafından ya kaçırıldı ya da öldürüldü. 54 kişilik 30.Bölük’ten geriye sağlam halde 2 kişi kalmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow