hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O savcı, Arjantin Devlet Başkanını tutuklamaya hazırlanıyormuş

    O savcı, Arjantin Devlet Başkanını tutuklamaya hazırlanıyormuş
    expand

    Arjantin'de Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner'i 1994'teki terör saldırısıyla ilgili soruşturmada İran ile gizlice anlaşmaya varmakla suçlayan Savcı Alberto Nisman'ın, Fernandez de Kirchner için tutuklama talebi hazırladığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki hafta önce evinde başından silahla vurulmuş halde bulunan Nisman'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Viviana Fein, tutuklama talebinin Nisman'ın yaşadığı apartmana ait çöp kutularından birinde bulunduğunu söyledi. Belgenin Nisman'ın federal mahkemeye verdiği dava dilekçesinde yer almadığını belirten Fein, belgenin soruşturmanın yönünü değiştirecek önemde olmadığını savundu.

    Fein, Arjantin'deki Clarin gazetesinin ilk olarak pazartesi günü ortaya çıkardığı belgenin varlığını önce yalanlamıştı. Gazete, bunun üzerinde, dün belgenin kopyasını yayımlamıştı.

    Clarin gazetesinin yayımladığı belgede Nisman, Fernandez de Kirchner'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Hector Timerman ve bazı hükümet yetkililerinin tutuklanmasını talep ediyor.

    18 Ocak günü evinde başına kurşun sıkılmış bir şekilde ölü olarak bulunan Savcı Nisman, Devlet Başkanı Fernandez de Kirchner'i ve bazı hükümet üyelerini 18 Temmuz 1994'te Arjantin-İsrail Derneği'ne düzenlenen ve 85 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda İran'ın rolünü örtbas etmeye çalışmakla suçluyordu. İlk otopsi sonuçları Nisman'ın intihar ettiğini gösteriyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow