hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan' ın avukatları, İmralı' ya gitmek için toplu başvurdu

    Öcalan ın avukatları, İmralı ya gitmek için toplu başvurdu
    expand

    İmralı Adası'nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) devam eden davalarını takip eden 200 avukatı Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerini içeren dilekçeyi yetkililere teslim etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul ve İzmir başta olmak üzere bazı illerden Bursa'nın Gemlik ilçesine gelen bir grup avukat, İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerini içeren dilekçeyi yetkililere verdi.

    Öcalan ın avukatları, İmralı ya gitmek için toplu başvurdu

    Otobüsler ve özel araçlarıyla ilçeye gelen yaklaşık 120 avukat ile Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın da aralarında bulunduğu HDP'li 6 milletvekili, Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde toplandı. Avukatlardan Ebru Günay ve Serhat Eren, komutanlık yerleşkesine girerek, Öcalan ile görüşme taleplerinin yazılı olduğu dilekçeyi yetkililere verdi.

    Adalet Bakanı'ndan Abdullah Öcalan açıklaması

    Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Günay, avukatlar olarak Öcalan ile görüşme taleplerinin 4 yıldır gemi arızalı olduğu gerekçesiyle kabul edilmediğini ileri sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat Pınar Akdemir de meslektaşlarıyla Öcalan'ın son görüşmesinin 27 Temmuz 2011'de gerçekleştirildiğini belirterek, "Bizler, demokratik çözüm ve barıştan yana avukatlar olarak, Öcalan'ın sadece avukat, aile-vasi, heyet görüşmesi değil, gazetecilerle, aydınlarla, sivil toplum örgütleriyle, isteyen herkesle ve kendi kadrolarıyla da yani Kürt sorununun demokratik çözümünün tümmuhataplarıyla görüşmesinin koşullarının yaratılmasını istiyoruz" diye konuştu.

    HDP'li milletvekilleri ve avukatlar, açıklamanın ardından ilçeden ayrıldı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow