hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'dan "sabrımızın son sınırındayız" mesajı

    Öcalandan sabrımızın son sınırındayız mesajı
    expand

    Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı Hatip Dicle, çözüm sürecinde çok kritik bir aşamada olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dicle, "Sayın Öcalan belki basına yansıtılmadı, şunu söyledi; Hükümete söyleyin ben, kimseyi tehdit etmiyorum ama bu son şanstır. Bu barış ve demokratik çözüm taslağı üzerinde 4-5 aylık bir süreçte, en geç Nisan 2015’e kadar tüm aşamaları bitmek üzere mutlaka bir siyasi çözümü yakalamalıyız. Aksi takdirde sabrımızın son sınırındayız, böyle sürdüremeyiz diyor." şeklinde konuştu.

    Ak Parti kongresinde Osmanlıca pankart

    DTK 1. Olağan Genel Kurulu Cegerxwin Kültür Merkezi’de yapıldı. Programda konuşan Hatip Dicle, sürecin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da sorunla ilgili bir konuşma yaptığını anlatan Dicle, konuşmanın pratikleşmesini çok istediklerini; ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

    Orduları olmayan ülkeler

    Abdullah Öcalan’ın sunduğu taslak konusunda oyalamaya hiç kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Dicle, şöyle konuştu:  

    "1 hafta 10 gün sonra bekliyorum sizi dedi. 14 gündür daha biz adaya gidip Sayın Öcalan’a sadece Kandil’in çok şeffaf bir şekilde mesajını iletebilecek durumdayız. Hükümet bu taslak üzerinden ne diyor, daha bilmiyoruz. Bu gelinen tarihi noktayı önemsemek lazım. Sayın Öcalan bu konuda elinden gelen tüm çabayı sarf ederek görüştüğü devlet yetkililerine göstermeye çalışıyor. O yola girmek hiç kimseye kazandırmaz diyor. Ama diyalog ve müzakere sürecinin evrilmemesi, bundan sonuç almamaya biz izin veremeyiz diyor. Onun için hükümeti uyarıyoruz. Bizim yapabileceğimiz analizleri kendileri de yapabilirler ama bulunduğumuz noktanın kıymetini yalnız biz değil, onlar da bilmek zorunda. Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu taslağı oyalamaya hiç kimsenin hakkı yoktur, olamaz, kabul edilemez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emine Ülker Tarhan’ı şaşırtan soru

    Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan lüks makam aracı açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow