hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖDP'li il başkanı serbest

    ÖDPli il başkanı serbest
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 1 üniversite öğrencisinin tutuklaması üzerine, katıldığı protesto eyleminden sonra aynı gerekçeyle gözaltına alınan ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, sevk edildiği adliyede denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen 13 Şubat Cuma günü Birleşik Haziran Hareketi'nin çağrısıyla laik eğitim boykotu, yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Sloganlar ve basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. Eylemin görüntülerini inceleyen Cumhuriyet Savcılığı iki üniversite öğrencisinin Cumhurbaşkanı'na hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınması talimatını verdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Ö.E. (19) ile Kocaeli Üniversitesi Deniz İşletmeciliğii Bölümü son sınıf öğrencisi Ş.K. (24), arandıklarını öğrenince Akhisar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne gelerek teslim oldu. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ş.K. tutuklandı, Ö.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Tutuklamaya tepki için bir grupla, geçen salı günü Akhisar Adliyesi önünde basın açıklaması yapan ÖDP Manisa İl Başkanı Fadıl Gezen, ardından Birleşik Haziran Hareketi üyeleriyle birlikte oturma eylemi yaptı. Fadıl Gezen de yaptığı açıklama ve taşıdığı pankart nedeniyle dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Gezen, denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

    "Bu baskılar hiç kimseyi yıldırmayacaktır"

    Konuyla ilgili açıklama yapan Gezen'in avukatı Erkan Gül, Birleşik Haziran Hareketi gibi toplumsal muhalefet gruplarının eylemleri sonrası gözaltı ve tutuklamalar yapıldığını söyledi. Son olarak ÖDP Manisa İl Başkanı'nın gözaltına alındığını söyleyen Gül, "Kendisi denetimli serbestlikle serbest bırakılmıştır. Buradaki amaç özellikle toplumsal muhalefeti sindirmek. Bu baskılar hiç kimseyi yıldırmayacaktır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İçki satışı yapan büfe ve marketlere 'CD'li gizemli not

    Uluslararası Af Örgütü'nden acil eylem çağrısı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow