hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen barda tacize uğradı, polis akıl verip gitti

    Öğretmen barda tacize uğradı, polis akıl verip gitti
    expand

    İstanbul'da arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeye giden Singapurlu İngilizce öğretmeni N.S.B., bar sahibi tarafından kadınlar tuvaletinde taciz edildi, ardından da 20 kişi tarafından darp edildi. Çağırdıkları polis ise, "bir avukat bulup, hastaneden rapor almalarını" salık verip gitti. N.S.B., savcılığa suç duyurusunda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'daki bir eğitim kurumunda İngilizce öğretmenliği yapan N.S.B, arkadaşlarıyla 17 Ocak'ta gittiği Kadıköy Bağdat Caddesi'nde bir barın tuvaletinde cinsel tacize uğradığı ve darp edildiği şikayetiyle suç duyurusunda bulundu. N.S.B'nin ifadesinde anlattıkları, polisin bu tip suçlardaki duyarsızlığını da bir kez daha ortaya koydu.

    Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde, Bağdat Caddesi'ndeki bir barda yaşadıklarını anlatan N.S.B., kadınlar tuvaletine giren M.S. adlı kişinin tacizine uğradığını ve dışarı kaçarak durumu orada bulunanlara anlattığını ifade etti. Tacizde bulunan M.S.'nin kaçmasına önlemek için buradakilerden yardım istediğini dile getiren N.S.B, bu kişinin barın yöneticisi olduğunun anlaşıldığını, bu kez de etrafını saran 20 kadar kişi tarafından darp edildiğini belirtti.

    Arkadaşlarıyla birlikte bardan ayrılan N.S.B., durumu polise bildirdi. N.S.B. ve arkadaşları, olay yerine gelen 2 polis memuruna yaşadıklarını anlattı. Olayın devamı dilekçede şöyle anlatıldı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Müvekkil ve arkadaşları, ihbar üzerine mekana gelen 2 polis memuruna olayı anlatmışlardır. Polisler, müvekkile yalnızca avukatı olup olmadığını sormuş ve bir hastaneye giderek, rapor almaları yönünde tavsiyede bulunmuştur. Müvekkille mekana giden polis memurları kapalı olan barın önünde güvenlik görevlilerinin durduğunu görmüşlerdir. Polisler bu şahıslardan şifahen, 'kavga çıktığı, müvekkil ve arkadaşlarının bu nedenle dışarı atıldığı' bilgisini almıştır. Tutanak tutulmadığı gibi hiçbir araştırma da yapılmamıştır."

    "Vücudunun bir çok bölgesinde darp izi var"

    Doktor raporuna göre, N.S.B'nin vücudunun bir çok bölgesinde darp izi bulunduğu belirtilen dilekçede, daha sonra şikayetçiyi arayan bar sahibinin "olayı kendi aralarında halletmeleri, suç duyurusunda bulunmaması" yönünde ikna etmeye çalıştığı, sonrasında da özür dilediği anlatıldı.

    N.S.B'nin şikayet konusunda ısrarcı olması üzerine bar sahibi tarafından tehdit edilerek, kendisine hakarette bulunulduğu kaydedilen dilekçede, sonraki görüşmelerde ise mağdura tacizde bulunan kişinin kovulduğu bilgisinin verildiği aktarıldı.

    Dilekçede, şüpheli veya şüphelilerin "kasten yaralama" suçunu işledikleri belirtilerek, "Kadına karşı şiddetin günbegün arttığı ülkemizde gerek bu tip olayların önüne geçmek gerekse mağduriyetlerin azaltılmasını sağlamak adına bu suçu işleyen şahısların tespit edilmesi gerekmektedir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamera görüntülerinden darp eden şahısların tespit edilmesi talep edilen dilekçede, kamu davası açılması istendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin soruşturma başlattı.

    "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddialarına soruşturma

    Bu toplumdan bıktı, 8 aydır bir mağarada yalnız yaşıyor

    Sevgilisini otomobiliyle ezerek öldürdü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow