hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''Özal suikastinde vurulduğumu ispatlayamıyorum''

    Özal suikastinde vurulduğumu ispatlayamıyorum
    expand

    Eski foto muhabirlerinden Ahmet Atak, 18 Haziran 1988 tarihinde Anavatan Partisi Kongresi'nde dönemin Başbakanı Turgut Özal'a yapılan suikastte bacağına isabet eden kurşunla felç kaldığını, 26 yıldan bu yana vurulmasını kanıtlayamadığını söyledi. Sivil Terör Yasası'ndan faydalanmak için çalmadık kapı bırakmadığını belirten Atak, "Bütün görüntülerde benim de vurulma anım var, ama kimseye ispatlayamıyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Atak, serbest foto mlhabiri olarak çalıştığı 18 Haziran 1988 tarihinde iktidarında olan Anavatan Partisi'nin Ankara'daki büyük kongresini takip ederken, Başbakan Turgut Özal'a yapılan silahlı suikastte bacağına isabet eden kurşunla yaralandı. Ankara Numuna Hastanesi'nde 4 ay tedavi gördüğünü, tedavi sonucunda felç kaldığını ve bacağının işlevini kaybettiğini anlattı.

    Polatlı'da fotoğrafçılık yapan Ahmet Atak, 4 ay tedavi gördüğü Numuna Hastanesi ve mahkeme kayıtlarında vurularak yaralandığına ilişkin hiçbir kayıt bulamadığını söyledi. Yıllardan bu yana çalmadık kapı bırakmadığını ve terör mağduru olduğunu savunan Ahmet Atak, şöyle dedi:

    "Merhum Özal'a yapılan suikast görüntülerinde açıkça görülüyorum. Ama tedavi gördüğüm Numune Hastanesi, olayların zabıtlarının tutulduğu Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında benimle ilgili hiçbir belge ve bilgi yok. Sivil Terör Yasası'ndan yararlanmak istiyorum fakat belge bulamıyorum."

    ''Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum''

    Ahmet Atak, 26 yıldan bu yana koltuk değneklerine mahkum yaşadığını ve derdini kimseye anlatamadığını ifade ederken, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına suikast yapılıyor ve orada gazeteci olarak yaralanıyorum. Hastanedeyken Başbakan Özal ve eşi Semra Hanım ziyaretime dahi geldi. Ama ben vurulduğumu isbatlayamıyorum" diye yakınırken mağduriyetinin giderilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD militanından "İstanbul" tehdidi

    Savaş uçakları Mahmur'u bombalıyor

    İlk F tipi mahkumu! 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow