hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özerklik açıklaması yapan belediye başkanları tutuklandı

    Özerklik açıklaması yapan belediye başkanları tutuklandı
    expand

    Diyarbakır'da 'öz yönetim' açıklaması yaptıkları gerekçesiyle DBP'li merkez Sur İlçesi Belediyesi Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ile Güneş Ölmez, Abdulnesim Baran ve Hasan Irmak, sacılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nöbetçi hakimlikte; Sur Belediye Eş Başkanları Seyid Narin, Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçı, DBP Sur İlçe Başkanı Ali Rıza Çiçekli ve Güneş Ölmez, tutuklandı. Abdulnesim Baran ile Hasan Irmak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Hakkari belediye eş başkanları da tutuklandı

    Hakkari'de 9 gün önce sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen Belediye Eş Başkanları DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

    'Devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak' suçundan tutuklanan Eş Başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi, geniş güvenlik önlemleri altında cezevine gönderildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow