hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Paralel yapı" operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum

    Paralel yapı operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum
    expand

    Casusluk ve yasa dışı dinleme suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, Emniyette, "paralel yapı" olarak adlandırılan ve Gülen Cemaati ile ilişkili olduğu ileri sürülen yapılanmaya ilişkin başlattığı operasyona değişik çevrelerden değişik tepkiler geldi. Operasyonu eleştirenler, bunun 17-25 Aralık 2013'teki rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının "rövanşı" olduğunu iddia ederken, gözaltına alınan polislerin operasyonuna maruz kalan Ergenekon ve Balyoz davalarının sanıkları ve yakınlarından da yorumlar geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul dün sabaha polislerin polislere karşı düzenlediği iki operasyonla uyandı. 76 polise "casusluk", 39 polise ise "yasa dışı dinleme"den yakalama kararı çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, o operasyonla ilgili değişik tepkiler geldi. İşte o tepkiler:

    Paralel yapı operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum

    -Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar: Çok canımızı yaktınız. Çok zulmettiniz. Umarım siz adil hukuktan mahrum kalmazsınız.

    -Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun: Babamı gözaltına alan, sorgulayan ve sabah 5’te uyandırıp göğsüne yafta tutturup sabıka fotoğrafı çektiren Kazım Aksoy da gözaltında.

    -Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek: Maşalar ve maşayı tutan eller ortaya çıkana kadar davaların peşini bırakmayacağız. Açılması muhtemel davalarda müdahil olacağız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -Avukat Celal Ülgen: Hukuksuzluğu bayrak edinenlere hukuk uygulansın diyebilirim.

    Paralel yapı operasyonuna Ergenekon ve Balyoz sanıklarından yorum

    -Adnan Bulut: F tipi basın ‘kelepçe’ diye yaygara yapıyor. F tipi polis uçağın kapısında yüzlerce kişinin önünde kelepçe taktı bana. Nereye kaçacaktım?

    -Barış Pehlivan: Gözaltına alınan polisler çok kişinin hayatını çaldı. Dileğim, gerçek suçlarından adil yargılanmaları ve bize ettikleri zulmü görmemeleri.

    -Recep Yeter: Kimse evlerinden delil vs. çıkmasını beklemiyor. Delil üretme ustalarının delil yok etmedeki ustalığını da tahmin edebilirsiniz.

    -Şamil Tayyar: Kışın (17/25 Aralık) yediğin hurmalar yazın (22 Ağustos) seni tırmalar.

    "Paralel örgüt" operasyonu başladı

    Gazete manşetleri (23 Temmuz 2014)

    'Ne Oluyor'da İdris Bal - Abdulkadir Selvi kavgası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow