hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pasaportunuz ne kadar güçlü?

    Pasaportunuz ne kadar güçlü
    expand

    Türk pasaportu sahipleri vize uygulayan ülkelerin sayısı göz önüne alınarak yapılan "güç sıralaması"na göre 173 ülke arasında Güney Afrika ve St Lucia ile birlikte 79. sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başka ülkelere göç edenlerle ilgili internet sitesi movehub.com tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türk pasaportu sahiplerinden vize isteyen ülke sayısı 109 olurken, vizesiz ya da varışta vize alınarak girilen ülke sayısı 64 oldu.

    Dünyanın en güçlü pasaportları ise İngiltere, Finlandiya ve İsveç pasaportları oldu. İngiliz, Finlandiya ve İsveç pasaportu sahipleri 173 ülkenin tümüne vizesiz ya da varışta vize alarak girebiliyor.

    İkinci sırada ise ABD, Danimarka, Almanya ve Lüksemburg pasaportları yer aldı.

    Vize tanımayan pasaportlar

    İtalya, Fransa, İspanya, Yunanistan, Kanada, ve Yeni Zelanda gibi Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya ülkeleri 173 yabancı ülkeden 168'ine vizesiz girebiliyor.

    Güney Amerika pasaportları arasında ise en güçlüleri Arjantin ve Brezilya oldu. Arjantin pasaportu sahipleri 147,  Brezilya pasasportu sahipleri ise 146 ülkeye vizesiz girebiliyor.

    Haremin batık gemideki mücevherleri geliyor

    Afganistan ise sadece 28 ülkeye vizesiz girebilen pasaport olarak sıralamanın en altında yer aldı.  En kötü durumdakiler sıralamasında Afganistan'ı Irak, Pakistan ve Somali izledi.

    İşte İstanbul'un B planı...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow