hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pelin Batu, o kazayı anlattı

    Pelin Batu, o kazayı anlattı
    expand

    Kürt sanatçı Rojin'in korumalığını üstlenen 3 polis memuru Diyarbakır - Mardin Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında şehit oldu. Rojin'e eşlik eden Pelin Batu "Karşıdan çok süratli bir şekilde bir otomobil üzerimize doğru geldi. Bizim aracı kullanan hemen sağa doğru kırdı. Biz kıl payı kurtulurken, araç çok büyük süratle bizim hemen arkamızdan gelen otomobile çarptı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da 3 polis memurunun şehit olması, sanatçı Rojin'i büyük üzüntüye boğdu. Rojin'e eşlik eden Pelin Batu, IŞİD saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne gelen Ezdilere yardım etmek için yola çıktıklarını söyledi. Pelin Batu, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine şöyle dedi: "Rojin, gelen özellikle kadın ve çocukların zor durumda olduğunu öğrenince kendisi de gidip durumu yerinde görmek istedi. Nasıl bir yardımda bulunabileceğimizi belirlemek için Silopi'ye gitmeye karar verdik. Öncelikle İstanbul'dan uçakla Batman'a gidecektik. Ancak uçak saati geç olduğu için Diyarbakır üzerinden gitmeye karar verdik. Saat 09.40 sıralarında uçakla Diyarbakır'a indik. Rojin hanımın İstanbul'daki koruması prosedür gereği durumu Diyarbakır'a bildirmiş." 

    3 polis şehit oldu

    Polisler toprağa verildi

    Pelin Batu: "Büyük üzüntü yaşadık"
    Uçaktan indikten sonra karayoluyla Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ömer Faruk Yıldırım'ın yönetimindeki otomobille yola çıktıklarını belirten Pelin Batu, şöyle devam etti: "Karşıdan çok süratli bir şekilde bir otomobil üzerimize doğru geldi. Bizim aracı kullanan hemen sağa doğru kırdı. Biz kıl payı kurtulurken, araç çok büyük süratle bizim hemen arkamızdan gelen otomobile çarptı. Büyük bir gürültü oldu. Biz hemen inip arkadaki otomobilde bulunanların yardımına koştuk. Araç pert olmuştu. Büyük üzüntü yaşadık." 

    Batu, arkadan gelen aracın kendilerini koruma aracı olduğunu bilmediğini ve sonradan öğrendiğini belirterek, "Çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Rojin hanım da çok büyük üzüntü yaşıyor. Gencecik insanları ve onların ailelerini düşünüyoruz. Çok büyük üzüntü yaşıyoruz" dedi. Pelin Batu, kaza nedeniyle Silopi'ye gitmediklerini kaydederek şöyle devam etti: "Kazadan sonra başka koruma talep edildiği yönünde haberler çıktı. Bu doğru değil, başka araç talep edilmedi. Biz Silopi'ye gitmedik ve Diyarbakır Emniyeti'nde ifade verdik. Gerçekten çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaza nasıl olmuştu?
    Diyarbakır'da bir otomobilin refüjü aşarak karşı yönden gelen sivil polis aracına çarpması sonucu yaşamını yitiren polisler Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıdkı Kara'nın cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Menajer Kuseyri: "Rojin perişan oldu"
    Sanatçı Rojin'in menajeri Yüksel Kuseyri yaptığı yazılı açıklamada, Rojin'in, telafisi imkansız bu acıolay nedeniyle perişan olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Rojin, karayoluyla Silopi'ye giderken elim bir trafik kazası yaşanmıştır. Sosyal medyada yer alan bazı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bilgi kirliliği hem acılı ailelere hem de bu kazadan kıl payı kurtulan Rojin'ebir başka üzüntü daha yaşatmaktadır. Bu çerçevede Rojin'in korumalığını yapmakiçin İçişleri Bakanlığı ve emniyet teşkilatı tarafından görevlendirilmiş bir emniyet personeli vardır. Bu personel, prosedür gereği Rojin'in seyahatlerini, gidilecek yerin emniyet makamları ve mülki amirliklerine bildirir. Bundan sonraki emniyet tedbirleriyle ilgili Rojin'in herhangi bir talebi, bundan önce de bugünyaşanan üzücü olayda da olmamıştır, zaten yasal mevzuat gereği bu mümkün de değildir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TIR'a çarpan aracın sürücüsü öldü
    Diyarbakır'da 3 polisi şehit olduğu kazada yolun kapanması üzerine önünde duran TIR'a arkadan çarpan hafif ticari aracın sürücüsü 36 yaşındaki Mustafa Key de, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.

    Koruma talebi
    Rojin, TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'da program yaptığı gerekçesiyle PKK tarafından tehdit edildiğini belirterek, koruma talebinde bulunmuştu.

    Polatlı'da eğitim uçağı düştü

    Hangi ünlü kaç yaşında?

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow