hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Perinçek'e göre PKK'yı bitirmenin yolu: İran

    Perinçeke göre PKKyı bitirmenin yolu: İran
    expand

    İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye, İran ile işbirliği yaptığı zaman Kandil 15 gün demez teslim bayrağını çeker. Silahlarını atar. PKK'yı bitirmenin birinci maddesi dışarıda komşularımızla teröre karşı beraberlik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Perinçek, partisince Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Çıkış Yolu" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin komşularıyla kanlı bıçaklı hale geldiğini öne sürdü.

    Türkiye'nin komşularıyla işbirliği yapması gerektiğini belirten Perinçek, şöyle konuştu: "Suriye, Irak, İran, Lübnan, Mısır, Tunus'a kadar ekonomi ve güvenliğimizi tamamlayan bir bölge. Onlarla işbirliği yaparak güvenlik içinde yaşayabiliriz ve terörün kökünü kazıyabiliriz. Onların teröristi bizim teröristimiz, bizim teröristimiz onların teröristi. Irak'ı, İran'ı bölmeye çalışanlar, Suriye'de Kürt koridoru açmaya çalışanlar PKK'sı, PYD'si, Barzani'si hepsi aynı sülale. Biz bu ülkelerle batı Asya Birliği'ni kuracağız. O birlik bölgede hem yobaz terörüne hem de etnik ırkçı teröre son verecek. Türkiye, İran ile işbirliği yaptığı zaman Kandil 15 gün demez teslim bayrağını çeker. Silahlarını atar. PKK'yı bitirmenin birinci maddesi dışarıda komşularımızla teröre karşı beraberlik."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orduları olmayan ülkeler

    Öcalan'dan "sabrımızın son sınırındayız" mesajı

    ''Savaş ihtimali var''

    Perinçek, konuşmasının ardından konferansa katılanların sorularını cevaplayıp stantta kitaplarını imzaladı.

    Kadınları kıskandıran güzeller

    Suudi prensten Kardashian'a bir gece için 1 milyon dolar

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow